Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2024,
10.41

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Avstralija policija tihotapljenje kuščarji plazilec kača

Ponedeljek, 8. 1. 2024, 10.41

3 mesece, 3 tedne

Avstralski policisti tihotapcem zasegli več kot 250 plazilcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
piton kača | Žive kuščarje in kače, ki so jih našli v paketih ter tudi v več skladiščih in stanovanjih v Sydneyju ter okolici, so policisti predali živalskim vrtovom. Tam naj bi živali pregledali veterinarji, nato naj bi jih vrnili v naravo. | Foto Thinkstock

Žive kuščarje in kače, ki so jih našli v paketih ter tudi v več skladiščih in stanovanjih v Sydneyju ter okolici, so policisti predali živalskim vrtovom. Tam naj bi živali pregledali veterinarji, nato naj bi jih vrnili v naravo.

Foto: Thinkstock

Avstralska policija je razbila kriminalno združbo, ki je nameravala iz Avstralije v Hongkong nezakonito izvoziti več kot 250 avtohtonih kuščarjev in kač. Zanje bi skupaj iztržili nekaj več kot 700 tisoč evrov, je danes po poročanju avstralskih medijev sporočila policija v zvezni državi Novi Južni Wales.

Policisti v Novem Južnem Walesu so v zadnjih desetih dneh izvedli več racij, v katerih so aretirali štiri osumljene tihotapljenja živali – tri moške in žensko, stare med 31 in 59 let. Obtoženi so več kaznivih dejanj, če bodo obsojeni, jim grozi do 15 let zapora, poroča britanski BBC.

Policija je ob tem skupno zasegla 257 kuščarjev in tri kače, ki so jih imeli zaprte v neprimernih razmerah, poroča avstralski ABC News. Našli so tudi več mrtvih plazilcev in jajc. Operacijo so sicer omogočili poštni uslužbenci, ki so plazilce odkrili v odposlanih paketih.

Avstralska policija je septembra lani ustanovila posebno skupino za preiskovanje primerov nezakonitega izvoza avtohtonih plazilcev in drugih živali, potem ko so na poti v Hongkong v devetih majhnih zabojnikih prestregli 59 živih kuščarjev.

Po podatkih Svetovnega sklada za naravo (WWF) je Hongkong v zadnjih desetletjih postal središče za mednarodno trgovino z različnimi eksotičnimi živalmi. Študija, ki jo je leta 2021 objavila fundacija ADM Capital, je pokazala, da so v petih letih v mesto uvozili štiri milijone živih živali iz najmanj 84 držav.

Zelena mamba
Novice Drama na Nizozemskem: strupene zelene mambe še niso našli
Novice Vse je posnel, a za deskanje s pitonom bo drago plačal #video
Piton
Novice V prtljagi potnika našli 47 pitonov in dva kuščarja #video
Modras
Novice Na Hrvaškem šestletnega dečka ugriznila strupena kača
Ne spreglejte