SiolNET. Novice Svet
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriški senator, ki je pred kratkim obiskal Slovenijo, obtožen korupcije

0,44

termometer

Ameriška senatorja Lindsey Graham in Bob Menendez | Bob Menendez na obisku v Sloveniji. | Foto: Bojan Puhek
Bob Menendez na obisku v Sloveniji. Foto: Bojan Puhek

Zaradi obtožb o podkupovanju je izkušeni ameriški demokratski senator Bob Menendez iz New Jerseyja, ki je bil pred kratkim na obisku v Sloveniji, odstopil s položaja, poroča BBC. 

Tožilci pravosodnega ministrstva trdijo, da sta Bob Menendez in njegova žena Nadine sprejela več sto tisoč dolarjev podkupnine v zameno za pomoč egiptovski vladi in trem poslovnežem. Med hišno preiskavo na njunem domu so med drugim našli zlate palice in kuverte z gotovino. Par je obtožbe zanikal. 

Vodja senatne večine Chuck Schumer je v petek dejal, da se je Menendez odločil odstopiti s položaja predsednika odbora v New Jerseyju, "dokler zadeva ne bo rešena". Dodal je, da je njegov kolega "predan javni uslužbenec, ki se vedno bori za prebivalce New Jerseyja", in mu izrazil podporo.

V začetku septembra se je Menendez skupaj z republikancem Lindseyjem Grahamom mudil v Sloveniji. Gre za najvišji obisk delegacije iz ZDA v zadnjih šestih letih. Oba sta tik pred odhodom v izjavi za medije poudarila, da je Slovenija glede konflikta v Ukrajini na pravi strani zgodovine. Spregovorila sta tudi o vlogi Slovenije na Zahodnem Balkanu in nedavnih uničujočih poplavah. Graham je v svojem nagovoru med drugim omenil načrte izgradnje drugega bloka jedrske elektrarne Krško in izrazil upanje, da bo Slovenija za to znova izbrala ameriško podjetje.

Ameriška senatorja Lindsey Graham in Bob Menendez Novice Ameriška senatorja: Slovenija je na pravi strani zgodovine Mitt Romney Novice Republikanski senator, ki si je upal kritizirati Trumpa, odhaja v pokoj Michael Andlauer Ottawa Senators Sportal Milijarder iz Toronta novi lastnik kanadske franšize
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin