SiolNET. Novice Slovenija
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zorčiča pooblastili za oblikovanje skupne liste kandidatov na volitvah

0,25

termometer

Igor Zorčič | V svetu LIDE so poudarili še, naj Zorčič v čim krajšem času konča že začete pogovore z DeSUS in LDS ter nadaljuje pogovore še z drugimi sorodnimi strankami.  | Foto: Ana Kovač
V svetu LIDE so poudarili še, naj Zorčič v čim krajšem času konča že začete pogovore z DeSUS in LDS ter nadaljuje pogovore še z drugimi sorodnimi strankami.  Foto: Ana Kovač

Svet stranke LIDE je danes pooblastil predsednika Igorja Zorčiča, da pristopi k oblikovanju skupne liste kandidatov za nastop na prihajajočih državnozborskih volitvah. 

Organi DeSUS so sicer v torek sprejeli sklep o skupnem oblikovanju liste z LIDE. Svet DeSUS je ob tem pooblastil vodstvo stranke, da izvede organizacijske postopke, potrebne za oblikovanje skupne kandidatne liste.

Golob, Zorčič Novice Nespodobna Golobova ponudba Zorčiču, da bi bil kot Lubej SD

V DeSUS pričakujejo, da bo LIDE v nadaljevanju k pogovorom o oblikovanju skupne liste pristopila s svojimi predlogi, nato pa bodo na skupni seji določili kandidate posameznih volilnih enot, poroča STA.

Stranki prav tako nista zanikali morebitnega nadaljnjega povezovanja. Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je ob tem pojasnil, da bosta stranki uredili medsebojno razmerje za obdobje volilne kampanje in po njej. Z oblikovanjem skupne kandidatne liste liberalcev in upokojencev si v stranki LIDE želijo na prihajajočih volitvah nagovoriti prav ta del populacije.

Slovenija izbira Planet TV Volitve odločajo o tem, kako bomo živeli #video Slovenija izbira Planet TV Pred volitvami: Mi se lahko hitro spremo #video Igor Zorčič Novice DeSUS in LIDE na volitve s skupno kandidatno listo Peter Jančič Siol Plus Golobja plača antifašistične borbe Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMŠ, SD, Levica in SAB. Šarec, Fajon, Mesec, Brazušek. Novice Ali vas te meritve moči strank ne spominjajo na države tretjega sveta? Žiga Turk. Siol Plus Žiga Turk: Zgodovinske volitve. Morda. Peter Golob Novice Lahko predsednik DVK kot sodnik sodi o volilni pravici?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin