SiolNET. Novice Slovenija
7,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani so novi podatki: spet je bilo potrjenih več okužb

7,54

termometer

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah
Foto: Ana Kovač

V četrtek smo v Sloveniji ob 1.684 PCR-testih potrdili 64 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov tako znaša  3,8 odstotka in je nekoliko višji kot dan pred tem, ko je znašal 3,3 odstotka. 

Tokratno število primerov je sicer nižje kot pred enim tednom, ko smo potrdili 81 novih okužb.

V bolnišnicah se zdravi 30 ljudi, deset oseb potrebuje intenzivno oskrbo. Zaradi koronavirusne bolezni včeraj nismo zabeležili smrtnih žrtev. Število bolnikov, ki so izgubili boj s koronavirusno boleznijo, tako ostaja enako, in sicer 4.425.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 57, po oceni NIJZ pa je v državi trenutno aktivnih že 722 primerov okužbe. Število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh znaša 34.

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, so poleg 1.684 PCR-testov opravili še 24.316 hitrih testov. Vse pozitivne rezultate hitrih testov potrjujejo s PCR-testiranjem. 

Janša: Testiranje bo od sredine avgusta plačljivo

"Naše mnenje je, da je zdaj, ko imamo na voljo dovolj cepiva, ko lahko ljudje izbirajo, odgovornost v rokah posameznika, da zaščiti sebe in svoje bližnje, hkrati pa tudi omogoči odprtost javnega življenja. Čas je, da združimo moči in dosežemo čim večjo precepljenost prebivalstva," je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril premier Janez Janša. Ob tem je napovedal, da bo testiranje od sredine prihodnjega meseca plačljivo. Ukinjeno bo brezplačno testiranje, ki nadomešča cepljenje. 

"Za testiranja smo do zdaj porabili 60 milijonov. Ali v času, ko imamo na voljo brezplačno cepljenje, lahko zahtevamo od tistih, ki so cepljeni, da plačujejo teste za tiste, ki se ne odločijo za cepljenje? Trend v Evropi je, da testiranje ni več brezplačno," je dodal Janša. 

brdo prenos thumb Novice Janša: Ob izpolnjenih pogojih PCT ne bo ovir. Testiranje bo plačljivo. #video Testiranje na covid-19 Novice Do konca avgusta bo delta različica prevladovala #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin