Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 7. 2021,
14.49

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

33

Natisni članek

WHO Borut Pahor Janez Poklukar COVID-19 Koronavirus Delta

Sreda, 14. 7. 2021, 14.49

2 leti, 9 mesecev

Do konca avgusta bo delta različica prevladovala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,31

33

Predsednik republike Borut Pahor, regionalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za Evropo Hans Kluge in minister za zdravje Janez Poklukar so danes poudarili pomembnost cepljenja, predvsem zaradi ponovnega porasta okužb z novim koronavirusom. V luči tega so opozorili na hitro širjenje delta različice novega koronavirusa.

Poklukar je pojasnil, da je delta različica novega koronavirusa v Sloveniji v zadnjem tednu pomembno porasla, saj so v tem obdobju zabeležili 66 takšnih primerov. "Vsi bomo morali prispevati, da bo tudi jesen lepa," je poudaril. Dodal je, da je cepljenje poleg pitne vode najpomembnejši javnozdravstveni ukrep.

Koronavirus
Novice V torek smo potrdili toliko novih primerov

Rast okužb po Evropi

Hans Kluge | Foto: STA , Foto: STA , Kluge pa je opozoril, da so po enajsttedenskem obdobju upadanja okužb v panevropskem prostoru te spet začele naraščati. Kot razloge za ponoven porast je navedel delta različico virusa, ki se hitro širi, sproščanje zaščitnih ukrepov in prepočasno napredovanje s cepljenjem. "Do konca avgusta bo delta različica v tem prostoru prevladovala," je napovedal. Kljub temu je pohvalil slovenski zdravstveni sistem in njegovo spopadanje z epidemijo, še posebej mobilne cepilne enote.

Tudi Pahor je pozval k cepljenju in opozoril, da je epidemijo možno obvladati. "Vemo, kako omejiti širitev okužb, in imamo cepivo. Nismo več nebogljeni in ni nam več treba živeti od upanja, da ne bo hudo. Odločitev je v naših rokah. S cepljenjem čim več ljudi lahko premagamo to nevarnost za javno zdravje in z brezskrbnostjo gledamo v jesen," je pojasnil.

K cepljenju je danes na Twitterju pozval tudi predsednik vlade Janez Janša. "Zdaj je na vas! Nevarnost covida-19 je še vedno tu, a odgovornost za vaše zdravje in zdravje vaših bližnjih je povsem v vaših rokah," je zapisal premier in dodal, da ne stroka, ne EU, ne vlada ne morejo narediti nič več. Ponovil je, da je cepiva dovolj in pozval: "Cepimo se! Ne potrebujemo novih omejitev, le odgovornost in solidarnost."

Ne spreglejte