Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 11. 2021,
12.11

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

6

Natisni članek

Krško goljufija zaposleni

Sreda, 10. 11. 2021, 12.11

2 leti, 5 mesecev

Zaposlenim ni izplačeval plač, škodo povzročil tudi upnikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

6

denar | Poleg tega je osumljen, da je v obdobju zadnjih treh let z goljufivim ravnanjem povzročil škodo upnikom v višini približno 75 tisoč evrov, saj je poslovanje družbe prenesel na novoustanovljeni poslovni subjekt in z istimi delavci nadaljeval poslovanje. | Foto Getty Images

Poleg tega je osumljen, da je v obdobju zadnjih treh let z goljufivim ravnanjem povzročil škodo upnikom v višini približno 75 tisoč evrov, saj je poslovanje družbe prenesel na novoustanovljeni poslovni subjekt in z istimi delavci nadaljeval poslovanje.

Foto: Getty Images

Kriminalisti so po zaključenem predkazenskem postopku na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo zoper 45-letnega osumljenca z območja Policijske uprave Novo mesto zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev, s čimer je zaposlenim povzročil škodo v višini približno 28 tisoč evrov. Ovadili so ga tudi zaradi oškodovanja upnikov.

Osumljen je, da ni plačeval prispevkov za socialno varnost desetih zaposlenih, čeprav je obrazce REK oddajal. Zaposleni niso dobivali plače, zadnjih pet let so bili prikrajšani tudi za izplačilo regresa za letni dopust, so zapisali na Policijski upravi Novo mesto.

Kriminalist
Novice Aretacije: iz tožilstva odtekali podatki o balkanski mafiji

Oškodoval upnike in storil kaznivo dejanje v korist družbe

Poleg tega je osumljen, da je v obdobju zadnjih treh let z goljufivim ravnanjem povzročil škodo upnikom v višini približno 75 tisoč evrov, saj je poslovanje družbe prenesel na novoustanovljeni poslovni subjekt in z istimi delavci nadaljeval poslovanje. Kaznivo dejanje oškodovanja upnikov je v skladu z zakonom o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja storila tudi družba, saj je osumljeni kaznivo dejanje storil v imenu in v korist družbe. Kriminalisti so zato podali kazensko ovadbo tudi za osumljeno pravno osebo.

Korupcija v zdravstvu
Novice Razkrivamo imeni zdravnikov, ki naj bi z lažnimi potrdili zaslužila milijon evrov

Za kaznivo dejanje kršitve temeljnih pravic delavcev je zagrožena zaporna kazen do treh let in denarna kazen, za kaznivo dejanje oškodovanja upnikov pa zaporna kazen do petih let.

Italijanska policija
Novice Razkrinkani: lažna covidna potrdila od 150 do 500 evrov #video
intenziva 3
Novice V torek nov rekord okuženih, umrlo je 20 oseb #video
Ne spreglejte