Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2023,
6.28

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,32

Natisni članek

poplave Slovenija neurje

Četrtek, 8. 6. 2023, 6.28

10 mesecev, 2 tedna

Našli v neurju umrlo 40-letno žensko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,32

V sredo so se proti večeru nad osrednjim delom države razvila močna neurja, ki so zajela predvsem območje med Domžalami, Vranskim in Trbovljami. Največ dogodkov je bilo zabeleženih na območju regijskih centrov za obveščanje Ljubljana (25) in Trbovlje (19), na območju Celja pa en dogodek, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so osebo iz naselja Krače nad Zagorjem, ki jo je sinoči odnesel narasli hudournik, danes zjutraj našli mrtvo. 

Meteorne vode so zalile 36 stanovanjskih in drugih objektov ter šolo v Izlakah, hudourniki so ponekod prestopili struge in zalili cestišča, prepuste ter ogrožali objekte.

Sprožili so se trije zemeljski plazovi, dva udora cestišč, podrlo se je eno drevo.

Pri Zagorju ob Savi je bila motena oskrba z električno energijo. Po podatkih Elektra Ljubljana je bilo brez oskrbe z električno energijo okoli 340 odjemalcev.

Za odpravljanje posledic neurja je bilo aktiviranih 28 gasilskih enot, skupno okoli 70 gasilcev. Gasilci in delavci komunalnih in cestnih služb so ponekod še na terenu, najverjetneje bodo tudi danes dopoldne.

V narasli vodi umrla ženska 

Ob 21.22 je v naselju Krače v občini Zagorje oseba padla v hudourniški potok, mediji so poročali, da gre za 40-letno žensko. Posredovali so gasilci PGD Izlake, Trbovlje mesto, Čolnišče in PRS Trbovlje. Pridružila se jim je tudi enota podvodne reševalne službe Trbovlje za reševanje iz vode.

Osebo je pri prečkanju naraslega hudournika, ki je tekel čez cesto, voda odnesla v strugo hudournika, pa so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Pojasnili so še, da v dogodku niso zaznali elementov kaznivega dejanja.

Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh okoliščinah dogodka obvestili pristojno državno tožilstvo.

Sredi dneva in popoldne plohe in nevihte 

Danes dopoldne bo delno jasno, več oblačnosti bo v krajih na vzhodu. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija.

Ponoči se bo postopno razjasnilo.

V petek bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo spet spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne.

Novice Previdno, zaradi neurja močno oviran promet na štajerski avtocesti
neurje
Novice Huda ura v okolici Maribora, danes spet slaba napoved #foto #video
naliv
Novice Na tem koncu lahko reke prestopijo bregove
Ne spreglejte