Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
14.50

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

najemnina december sejem

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 14.50

6 mesecev

Za najem hišic na prazničnem sejmu tudi po več tisočakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Ljubljana, Prešernov trg | Gostinci pa lahko najamejo male ali velike gostinske hišice na Prazničnem sejmu, in sicer v času od 1. decembra letos do 7. januarja 2024. Hišice bodo na različnih lokacijah imele različen delovni čas. | Foto STA

Gostinci pa lahko najamejo male ali velike gostinske hišice na Prazničnem sejmu, in sicer v času od 1. decembra letos do 7. januarja 2024. Hišice bodo na različnih lokacijah imele različen delovni čas.

Foto: STA

Turizem Ljubljana je konec prejšnjega tedna objavil javni poziv za zbiranje vlog za najem stojnic na Miklavževem sejmu, za najem sejemskih hišic za darilni program na prazničnem sejmu ter najem malih in velikih gostinskih hišic na prazničnem sejmu v Ljubljani. Cene za najem se gibljejo od nekaj sto do nekaj tisoč evrov.

Cena stojnice na Miklavževem sejmu, ki bo potekal od 3. do 6. decembra na Prešernovem trgu, je 333 evrov, ponujajo pa pet stojnic. Na stojnicah se smejo prodajati izključno izdelki iz testa in lecta, sadje, sladkarije v darilni embalaži, kape, šali in lesene igrače. Izdelki morajo biti primerni za obdarovanje ob Miklavžu, so zapisali v javnem pozivu.

Praznični sejem pa bo med 1. decembrom in 1. januarjem 2024 potekal na več lokacijah v Ljubljani. Darilni program bodo lahko ponudniki prodajali v 31 sejemskih hišicah na Bregu, v treh hišicah na Petkovškovem nabrežju in treh hišicah na Gallusovem nabrežju. Cena hišice je 1.700 evrov, v njih pa smejo ponudniki prodajati predmete, ki po svojem namenu in obliki ustrezajo prazničnemu vzdušju in predstavljajo priložnostna darila.

Prednost imajo ponudniki slovenskih in ročno izdelanih izdelkov

V pozivu so zapisali, da imajo prednost ponudniki slovenskih in ročno izdelanih izdelkov, ki so prejeli nagrade s področja umetnosti, obrti ali oblikovanja.

Gostinci pa lahko najamejo male ali velike gostinske hišice na prazničnem sejmu, in sicer v času od 1. decembra letos do 7. januarja 2024. Hišice bodo na različnih lokacijah imele različen delovni čas.

Vsaj tri male gostinske hišice bodo postavili na Bregu, cena najema je tri tisoč evrov. Tri male hišice bodo postavili na Kongresnem trgu, cena najema je pet tisoč evrov. Štiri male gostinske hišice bodo tudi na Cankarjevem nabrežju, cena najema je šest tisoč evrov. Ena mala hišica pa bo stala na Stritarjevi ulici, cena najema je tudi pri tej šest tisoč evrov.

V malih gostinskih hišicah bodo smeli prodajati ozko izbrano gostinsko ponudbo iz nabora kulinarične ponudbe Okusi Ljubljane ter napitke. Za male hišice bodo ponudniki morali dodatno plačati priklop in pavšalno porabo električne energije v višini 1.750 evrov.

Velike hišice tudi za več kot deset tisoč evrov

Eno veliko gostinsko hišico bodo postavili na Gallusovem nabrežju, cena najema je pet tisoč evrov. Ena velika hišica bo stala tudi na Bregu, cena najema je deset tisoč evrov. Po ceni 12 tisoč evrov za veliko gostinsko hišico bodo lahko ponudniki najeli eno hišico na Kongresnem trgu, eno hišico na Stritarjevi ulici, eno hišico na križišču Wolfove ulice in Kongresnega trga ter tri hišice na Prešernovem trgu. Postavili bodo tudi eno hišico na Cankarjevem nabrežju, cena najema pa je 15 tisoč evrov.

V velikih gostinskih hišicah mora ponudnik zagotoviti vsaj eno jed iz nabora kulinarične ponudbe Okusi Ljubljane. Za velike hišice bodo ponudniki morali dodatno plačati priklop in pavšalno porabo električne energije v višini 2.625 evrov.

Vse navedene cene so brez DDV, so še zapisali v javnem pozivu. Vloge sprejema podjetje Euro Varia, rok za prijavo pa je 6. november do 17. ure.

Preberite še:

kostanj, Ljubljana
Trendi Pečen kostanj na ljubljanskih ulicah: največ ga kupijo turisti
kostanj, Ljubljana
Novice Za utico na Prešernovem trgu iztržili le petino prvotnega zneska
Husnija Hajdarpašić
Novice Hajdarpašićevi niso poravnali najemnine za utico za peko kostanjev
Pečenje kostanja
Novice Vroča kri v Ljubljani: javna dražba za najem utic za peko kostanja
Ne spreglejte