SiolNET. Novice Slovenija
4,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bajni honorarji za profesorje na mariborski pravni fakulteti

4,45

termometer

Univerza v Mariboru
Foto: STA

Pravna fakulteta v Mariboru je profesorjem za dodatno delo ob lanskem množičnem zaključevanju študija študentov po predbolonjskih programih izplačala dodatni honorar v skupni višini 200.000 evrov. Nekateri so dobili tudi 10.000 evrov bruto, dekanka Vesna Rijavec še več.

Mariborska pravna fakulteta je po poročanju Večera po doslej neznani postavki za 'dodatne obveznosti' z zaključnimi nalogami študentov po predbolonjskih programih izključno v zadnjih štirih mesecih prejšnjega študijskega leta svojim sodelavcem izplačala 208.642 evrov.


Preberite še:

-> Afera dodatki: FDV in Mramorjeva EF slabo izvedli popravljalne ukrepe

-> Neuradno: Dušan Mramor in Metka Tekavčič ovadena zaradi nezakonitih dodatkov


Profesorji drugih mariborskih fakultet dodatnega denarja niso dobili

Uro dela s predbolonjskimi študenti so ovrednotili s 120 evri neto, uro dela s študenti na znanstvenem magisteriju pa z 240 evri neto. Dobrih 75.000 evrov bruto je bilo tako nakazanih za dodatne obveznosti s starimi dodiplomskimi študenti, več kot 133.000 evrov pa za študente, ki so zaključili znanstveni magisterij. Na preostalih fakultetah mariborske univerze so pedagoški delavci omenjeno delo opravili kot del svoje redne obveze.

Kot je razvidno iz podatkov, ki jih je objavil časnik, je največ profesorjev dobilo podoben znesek, skoraj deset tisoč evrov bruto, med njimi je tudi letos imenovani ustavni sodnik Rajko Knez, medtem ko je ustavna sodnica Etelka Korpič Horvat prejela 6.599,76 evra. Dekanka Vesna Rijavec je za dodatno delo prejela honorar v višini 14.849,46 evra bruto. Podatka, koliko študentov je imel pod svojim okriljem posamezni profesor, novinarjem Večera ni uspelo pridobiti.

Cenik je poslovodni odbor fakultete spremenil kar trikrat

Fakulteta je dodatni denar izplačala na podlagi cenika, ki ga je poslovodni odbor fakultete lani spreminjal kar trikrat, nazadnje maja, samo nekaj dni pred začetkom uveljavljanja izplačil.

Kot so pojasnili na fakulteti, so cenik sprejeli na osnovi univerzitetnega cenika avtorskih in podjemnih pogodb za izvedbo pedagoškega procesa, a tam postavke, kot so si jih zamislili na pravni fakulteti, niso omenjene.

Na fakulteti zagotavljajo, da je bilo vodstvo mariborske univerze z izplačili honorarjev seznanjeno. Toda z univerze so sporočili, da o izplačilih za dodatne obveznosti pri zaključevanju starih študijskih programov na pravni fakulteti niso vedeli nič in niso mogli podati soglasja.

Sicer pa na mariborski univerzi poteka revizija notranjega poslovanja članic, v kateri preverjajo tudi tovrstna izplačila. Zaključena bo predvidoma v začetku decembra, še poroča Večer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 114
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin