Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 1. 2022,
16.52

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

96

Natisni članek

Levica Violeta Tomić

Sreda, 19. 1. 2022, 16.52

2 leti, 3 mesece

Tomićeva: Levica je daleč od tega, kar smo na začetku gradili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

96

Levica Violeta Tomić | Foto STA

Foto: STA

Poslanka Levice Violeta Tomić je zjutraj za Večer potrdila, da ne bo več kandidirala za Levico. Danes popoldne pa je za N1 potrdila še, da stranko tudi uradno zapušča. V Levici njen odhod komentirajo z besedami, da so v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več mogoče.

"Stranka Levica je daleč od tega, kar smo na začetku gradili," je v večernih urah za STA svoj odhod iz stranke komentirala Violeta Tomić. Kot je poudarila, se kažejo medgeneracijske razlike v razmišljanju in delovanju, ki so predvsem v času epidemije covida-19 šle čez mejo njene tolerance.

V Ljubljani živi že 40 let

Da ne bo več kandidirala za stranko Levica, se je Violeta Tomić odločila, potem ko so ji v stranki ponudili možnost kandidature v Mariboru. Kot pravi sama, je ponudbo zavrnila, ker že več kot 40 let živi v Ljubljani. "Če si volilne okraje delimo tam, kjer so najvišji ratingi, smo zgrešili svoje poslanstvo in bistvo," je za Večer svojo odločitev pojasnila Violeta Tomić.

Iz Levice njene izjave komentirajo z besedami, da se je izvršni odbor stranke ob sestavljanju kandidatne liste za državnozborske volitve odločil, da Tomićeva letos ne bo kandidirala v okraju Ljubljana - center. Zato so jo povabili na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila.

"Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj," so še sporočili iz Levice.

Tomićeva ostaja v poslanski skupini?

Potem ko je Tomićeva povabilo zavrnila, so v Levici v preteklih dneh z njo opravili nekaj pogovorov in, kot pravijo sami, "sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več mogoče". So se pa v Levici s Tomićevo dogovorili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica. Tega pa ni potrdila Tomićeva, ki je za STA dejala, da se bo o svojem delu v poslanski skupini  odločila v prihodnjih dneh 

Tomićeva sicer ni edina med poslanci Levice, ki so v zadnjem obdobju zapustili stranko. Pred tednom dni je v SD odšel poslanec Željko Cigler, marca lani pa je Levico zapustil poslanec Franc Trček.

željko cigler
Novice Še en poslanec zapušča stranko Levica

Levica se je od početja Tomićeve ogradila že decembra lani

Tomićeva je v začetku decembra lani na družbenem omrežju zapisala, da se je "dva tedna borila z boleznijo covid-19 in zmagala". Pozneje je v komentarjih zapisala še, da je pri zdravljenju jemala tudi dve zdravili, in sicer ivermektin ter hidroksiklorokin. Gre za zdravili, ki nista priznani za zdravljenje bolezni covid-19. Iz Levice so takrat za Siol.net sporočili, da so se od njenega početja ogradili.

Novice Violeta Tomić po boju s covid-19: jemala je tudi zdravila za parazite pri živalih
Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMŠ, SD, Levica in SAB. Šarec, Fajon, Mesec, Brazušek.
Novice Levica ne ve, kaj bi z Janševim predlogom
Ne spreglejte