SiolNET. Novice Slovenija
4,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še en poslanec zapušča stranko Levica

4,15

termometer

željko cigler
Foto: STA

Poslanec Levice Željko Cigler je prestopil v poslansko skupino Socialnih demokratov (SD). Že marca lani je Levico zapustil Franc Trček.

V poslanski skupini Socialnih demokratov so pozdravili Ciglerjevo odločitev. "Gre za njegovo osebno odločitev, ki jo spoštujemo in smo ji v poslanski skupini z veseljem stopili naproti. Poslanskega kolega Ciglerja in njegov politični ter osebni angažma za vrednote, ki so blizu socialdemokratskemu pogledu, cenimo ter verjamemo, da bomo v prihodnjih mesecih aktualnega mandata v okrepljeni sestavi poslanske skupine za državljanke in državljane naredili še veliko dobrega," je v sporočilu za javnost zapisal Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD.

V SD prestop poslanca Ciglerja vidijo tudi kot potrditev dobrega dela poslanske skupine ter priložnost, da bodo še v večjem številu skupaj s somišljeniki ter tudi partnerji koalicije KUL v volilni čas stopili še močnejši. "Ob prestopu poslanca Željka Ciglerja želim tudi poudariti, da prestop ne odraža odnosov med partnerji koalicije KUL, ki ostajajo dobri, v duhu sodelovanja. Kot že povedano, gre za njegovo osebno odločitev," je zapisal Han.

Levica: Cigler ni poravnal članarine

Iz Levice so za STA sporočili, da v stranki sestavljajo kandidatno listo za prihajajoče državnozborske volitve. Eden od pogojev za uvrstitev nanjo so poravnane obveznosti do stranke, med njimi tudi plačane članarine. Kot so zapisali, Cigler tega kriterija ni izpolnjeval, danes pa je sporočil, da odhaja iz stranke in poslanske skupine. "Za opravljeno delo se mu v Levici zahvaljujemo, razhod je sporazumen," so še navedli.

Iz Levice je že marca lani v SD prestopil Franc Trček, leta 2008 pa je k SD iz SMC prebežal Milan Brglez.

Franc Trček Novice Franc Trček odhaja iz Levice

Po Ciglerjevem prestopu ima stranka Levica v DZ skupaj sedem poslanskih mest, stranka SD pa 13.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin