Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2019,
12.16

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,84

6

Natisni članek

kapitanija policija

Torek, 20. 8. 2019, 12.16

4 leta, 8 mesecev

Pijan s čolnom bežal pred policisti, nato razgrajal še na meji #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,84

6

Pomorska policija Gliser Pijan Voznik | Uprava za pomorstvo - Kapitanija je v ponedeljek okoli 19. ure policiste obvestila, da so opazili plovilo, ki pelje nezanesljivo, voznik pa je kazal znake alkoholiziranosti. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Uprava za pomorstvo - Kapitanija je v ponedeljek okoli 19. ure policiste obvestila, da so opazili plovilo, ki pelje nezanesljivo, voznik pa je kazal znake alkoholiziranosti.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pomorski policisti so v ponedeljek zvečer ustavili plovilo, ki ga je upravljal 55-letni Ljubljančan pod vplivom alkohola. Pred službenimi plovili je bežal, vozil v nasprotno smer in naglo spreminjal smer plovbe. Zaradi kršenja pomorskega zakonika so mu izrekli globo. Razgrajanje je 55-letnik okoli 22. ure nato nadaljeval še na mejnem prehodu.

Uprava za pomorstvo - Kapitanija je v ponedeljek okoli 19. ure policiste obvestila, da so opazili plovilo, ki pelje nezanesljivo, voznik pa je kazal znake alkoholiziranosti. Odredili so mu alkotest, vendar ga ni opravil in je s plovilom s kraja odpeljal proti Jernejevemu kanalu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Belvedere plaža obala morje
Novice "Dlje kot 150 metrov od obale plavalci nimajo česa iskati"

Z bežanjem se je poskušal izogniti postopku

Na pomoč je nato priskočila patrulja Postaje pomorske policije Koper. Plovilo je poskušala večkrat pravilno s svetlobnimi in zvočnimi znaki zaustaviti, vendar voznik plovila tega ni upošteval ter se je z bežanjem in vožnjo v nasprotni smeri poskušal izogniti postopku.

Plovilo je policistom vendarle uspelo ustavili ob 19.28, ugotovili so, da ga je upravljal 55-letni Ljubljančan, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Uprava za pomorstvo mu je zaradi kršitev pomorskega zakonika izrekla globo, policisti pa prekršek zaradi neupoštevanja ukazov uradne osebe.

Pomorska policija Gliser Pijan Voznik | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

jadrnica
Novice Policija išče lastnika jadrnice #foto

Na mejnem prehodu so ga zadržali do streznitve

Ljubljančan je nato ob 22. uri prišel na mejni prehod, kjer je kršil javni red in mir. "Kljub večkratnim pozivom policistov, naj se umiri, kršitev ni prenehal, zato so uporabili prisilna sredstva in zanj odredili pridržanje do streznitve," so zapisali.

Policisti mu bodo izdali plačilni nalog zaradi neupravičenega zadrževanja na območju mejnega prehoda, nedostojnega vedenja do policista in neupoštevanja ukazov uradne osebe, so še zapisali na koprski policijski upravi.

Hvar
Novice Dobra novica: deklica z jadrnice na Hvaru je pri zavesti in komunicira
Novice V Kopru odstranjujejo betonske bloke, ki so bili nezakonito postavljeni v morju #video
Ne spreglejte