Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2019,
18.12

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Nazarje družinski zdravniki zdravnik ZZZS stavka

Ponedeljek, 13. 5. 2019, 18.12

4 leta, 11 mesecev

V Nazarjah napovedan protestni shod zaradi razmer v tamkajšnjem zdravstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
čakalna doba zdravnik pregled | Družinski zdravniki sicer na preobremenjenost opozarjajo tudi drugod po Sloveniji, med drugim v Kranju, na Ptuju, v Slovenj Gradcu, Celju in Mariboru.

Družinski zdravniki sicer na preobremenjenost opozarjajo tudi drugod po Sloveniji, med drugim v Kranju, na Ptuju, v Slovenj Gradcu, Celju in Mariboru.

Civilna iniciativa za ohranitev zdravja Zgornjesavinjčanov je zaradi razmer v Zgornjesavinjskem zdravstvenem domu za torek ob 16. uri napovedala protestni shod pred zdravstvenim domom (ZD) Nazarje. Ta je v zadnjih mesecih ostal brez treh družinskih zdravnikov, ki so uradno odšli zaradi preobremenjenosti, a razlogov naj bi bilo več.

Kot so danes sporočili iz Civilne iniciative za ohranitev zdravja Zgornjesavinjčanov, zdravniki ZD Nazarje niso odšli zaradi preobremenjenosti, ampak "zaradi nemogočih razmer v zavodu zaradi povsem nekompetentnega vodstva zavoda", prav tako je po navedbah civilne iniciative razlog neodzivnost sedmih občin v dolini.

Civilna iniciativa bo na shodu predstavila pismo z razlogi za odhod ene izmed zdravnic, ob tem pa opozarja še, da je z odhodi zdravnikov vsa Zgornja Savinjska dolina ostala brez 24-urne dežurne zdravniške oskrbe, zaradi česar so ljudje ogorčeni.

zdravniki zdravstvo stavka UKC KC
Novice Zasebni zdravniki in zobozdravniki razmišljajo o prekinitvi sodelovanja z ZZZS

Zahtevajo tudi oceno dosedanjega vodstva in preglednost delovanja sveta zavoda

Civilna iniciativa je pred torkovim shodom tudi že objavila svoje zahteve. Med drugim od sveta zavoda Zgornjesavinjskega zdravstvenega doma zahteva, da oceni delo dosedanjega vodstva in zagotovi preglednost delovanja sveta zavoda.

Civilna iniciativa vodstvu zavoda izreka nezaupnico in od njega zahteva prevzem odgovornosti za nastalo situacijo, pričakuje dolgoročno strokovno vizijo delovanja zavoda in takojšnjo vzpostavitev 24-urne zdravniške dežurne službe po vsej dolini. Na odgovornost kliče tudi župane občin in pričakuje petletni načrt vlaganj v zdravstveni dom in vozila ter izpolnitev obljub o novem zdravstvenem domu.

Zdravstveni dom Kranj
Novice Kranj: gneča in zmeda po odpovedi zdravnikov #video

Vsi trije zdravniki kot razlog navedli preobremenjenost

Direktorica Zgornjesavinjskega zdravstvenega doma Nazarje Darja Es je danes povedala, da so uradno vsi trije zdravniki ZD Nazarje odpovedi dali zaradi preobremenjenosti in da nihče ni kot razlog uradno navedel česa drugega. So pa tudi do nje prišle informacije o očitkih na račun njenega vodenja zavoda in odnosov v zavodu. Kot je dejala, se bo na očitke predvidoma v torek odzvala pisno.

Povedala je, da medtem rešujejo razmere po odhodu treh zdravnikov. Med drugim je začel delati en upokojeni zdravnik, prav tako obravnavajo prošnji dveh tujih zdravnic za zaposlitev, pri čemer Esova upa, da postopki za njuno zaposlitev ne bodo trajali predolgo. Objavljeni so tudi razpisi za zaposlitev še več družinskih zdravnikov, saj bi ZD Nazarje za ureditev razmer vsaj za začetek potreboval skupno pet zdravnikov družinske medicine.

Aleš Šabeder
Novice Šabeder po zavrnitvi s strani ZZZS: zaplet z družinskimi zdravniki bodo reševali z arbitražo #video

Dostopnost nujne medicinske pomoči pa po besedah direktorice rešujejo v sodelovanju z vsemi sosednjimi zdravstvenimi domovi, pri čemer zadeve rešujejo skupaj z ministrstvom za zdravje in zdravstveno zavarovalnico. "Stvari so daleč od optimalnega, ampak nismo pa ostali povsem brez vsake oskrbe," je še dejala Esova.

Družinski zdravniki sicer na preobremenjenost opozarjajo tudi drugod po Sloveniji, med drugim v Kranju, na Ptuju, v Slovenj Gradcu, Celju in Mariboru.

Zdravnik
Novice Ajdovski zdravniki preklicali umik soglasja za nadurno delo
Jure Poglajen
Novice Slovenski zobozdravnik bo pomagal beguncem: "Včasih gre tudi meni na jok" #video
zdravnik halja
Novice V Kranju zdravniki še vztrajajo pri podanih odpovedih
zdravniki zdravstvo stavka UKC KC
Novice Celjski družinski zdravniki do junija zamrznili odpovedi
Zdravnik
Novice Celjski zdravniki vztrajajo pri zahtevi za zavračanje novih bolnikov
preiskava zdravnik pregled ambulanta
Novice Družinske zdravnike zmotile navedbe ZZZS
Ne spreglejte