Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 8. 2021,
11.20

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

ukrepi COVID-19 ZDA Anglija turisti Benetke pristanišča potniška ladja Koper ladja

Petek, 20. 8. 2021, 11.20

2 leti, 8 mesecev

V Kopru po dveh letih prva potniška ladja #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

V Koper je prvič po letu 2019 spet priplula potniška ladja, ki se bo pri nas zadržala do 22. ure. Z manjšo luksuzno ladjo Sea Dream je priplulo okoli 50 potnikov, večinoma Američanov in Angležev. Po postanku bo odplula proti Benetkam. 

Ladja Sea Dream je v Koper priplula ob 8. uri zjutraj. Z njo pa tudi okoli 50 večinoma ameriških in angleških turistov, ki se bodo na Obali zadržali do desetih zvečer, nato pa odpluli naprej proti Benetkam.  

Ladja, ki so jo leta 2015 razglasili za najboljšo ladjo v kategoriji luksuznih ladij za križarjenja, se bo v Koper vrnila 2. septembra. | Foto: Bojan Puhek Ladja, ki so jo leta 2015 razglasili za najboljšo ladjo v kategoriji luksuznih ladij za križarjenja, se bo v Koper vrnila 2. septembra. Foto: Bojan Puhek

V Kopru je bilo za letos prvotno sicer napovedanih več kot 50 prihodov potniških ladij, a so jih ladjarji zaradi pandemije covida-19 sproti odpovedovali. V Mestni občini Koper in Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper ostajajo optimistični. Upajo, da bo teh nekaj predvidenih prihodov znova oživilo turistični utrip v mestu.

Križarjenja so prilagojena tako, da je število potnikov prilagojeno zmogljivostim ladje, ki dovoljujejo, da je uporaba prostorov optimalna, hkrati pa so zagotovljeni tudi vsi potrebni covidni ukrepi, so poudarili v turistični agenciji Kompas.  | Foto: Bojan Puhek Križarjenja so prilagojena tako, da je število potnikov prilagojeno zmogljivostim ladje, ki dovoljujejo, da je uporaba prostorov optimalna, hkrati pa so zagotovljeni tudi vsi potrebni covidni ukrepi, so poudarili v turistični agenciji Kompas. Foto: Bojan Puhek Zanimanje za križarjenja, zlasti po Jadranu, je po navedbah Kompasa izjemno. So pa opozorili, da je zaradi pandemije še vedno velika negotovost glede sezone potniških ladij v koprskem pristanišču.

Pri križarjenjih upoštevajo vse protokole v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa v Sloveniji in na Hrvaškem, kot tudi usmeritve ladjarja glede samih ukrepov na ladji. V primeru, ko se zaradi morebitnega zaprtja meje med Slovenijo in Hrvaško stranke ne bi mogle udeležiti križarjenja, dobijo povrnjen strošek vplačanega križarjenja. | Foto: Bojan Puhek Pri križarjenjih upoštevajo vse protokole v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa v Sloveniji in na Hrvaškem, kot tudi usmeritve ladjarja glede samih ukrepov na ladji. V primeru, ko se zaradi morebitnega zaprtja meje med Slovenijo in Hrvaško stranke ne bi mogle udeležiti križarjenja, dobijo povrnjen strošek vplačanega križarjenja. Foto: Bojan Puhek Skupno je sicer za letošnjo sezono napovedanih še 26 ladij s 37 tisoč potniki na krovu v primerjavi s prvotno najavljenimi 88 ladjami in 130 tisoč potniki, so za STA pred časom še pojasnili v Luki Koper. Seznam prihodov pa se dnevno spreminja.

Fotogalerija
1 / 22
Zastoj ladij
Avtomoto Tretje največje pristanišče zaprto že več kot teden dni: vpliv bomo čutili tudi v Sloveniji
Avtomoto Tovorna ladja je nasedla in se razpolovila #video
ladja japonska
Novice Nasedlo ladjo prepolovilo, krmo je odneslo morje #video #foto
Ne spreglejte