SiolNET. Novice Slovenija
9,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na rojstnodnevni zabavi več kot 500 ljudi, vsi ignorirali ukrepe

9,70

termometer

Službena zabava | Osemnajstletni organizator je s svojo rojstnodnevno zabavo kršil več določil. | Foto: Getty Images
Osemnajstletni organizator je s svojo rojstnodnevno zabavo kršil več določil. Foto: Getty Images

Koprske policiste so sinoči ob 22.20 obvestili, da je v Dekanih v koči zabava z več kot 500 udeleženci. Eden od njih je oglaševal rojstnodnevno zabavo prek zaprtega profila na družbenih omrežjih. Policisti so identificirali več kot 40 oseb, poklicali starše mladoletnih in o tem obvestili tudi center za socialno delo.

V Dekanih je bila sinoči rojstnodnevna zabava, na kateri je bilo več kot 500 oseb, organizator pa jo je oglaševal prek zaprtega profila na družbenih omrežjih. Vsakogar, ki se je želel zabave udeležiti, je organizator moral prej potrditi. 

Alkohol prodajal tudi mladoletnim 

Po prijavi na policijo ob 22.20 so policisti na kraju dogodka identificirali več kot 40 oseb, poklicali starše mladoletnih in o tem obvestili center za socialno delo. V nadaljevanju so ugotovili, da so bili udeleženci zabave, med katerimi so bile tudi mladoletne osebe, vidno pod vplivom alkohola. Ker je organizator zabave omogočil uživanje alkoholnih pijač mladoletnim osebam, je s tem kršil določila zakona o omejevanju porabe alkohola (ZOPA). 

Organizator kršil tudi pravila o zbiranju 

Policisti so ugotovili še kršitev veljavnega odloka o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s sars-cov-2, ker se je zbralo več kot 50 oseb, organizator zabave pa je to oglaševal in dogodka ni prijavil kot javne prireditve, zato je s tem kršil določila zakona o javnih zbiranjih (ZJZ).

''Zoper 18-letnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog za kršenje določil ZJZ, ZNB in ZOPA. Zabavo je končal in vsi so se razšli,'' so še sporočili s Policijske uprave Koper.

Barcelona koncert Trendi Priredili koncert za pet tisoč ljudi: v ceno vstopnice vključena testiranje in maska #video Policija Avtomoto Burna noč za policiste: pijan 19-letnik z avtom zapeljal v hišo Alkoholna pijača - vodka Novice 14-letnik ob koncu šole popil liter vodke, končal je v kritičnem stanju terme portorož Novice ''Ko pade mrak, se v Portorožu vnamejo spopadi'' #VIDEO

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin