Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 8. 2021,
11.21

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

1

Natisni članek

pijani vozniki nesreča nesreča mejni prehodi policija

Nedelja, 8. 8. 2021, 11.21

2 leti, 8 mesecev

Burna noč za policiste: pijan 19-letnik z avtom zapeljal v hišo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,29

1

Policija | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Celjski policisti so imeli burno noč, a največ dela so imeli s prometno nesrečo, v kateri je 19-letni voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča in trčil v stanovanjsko hišo. Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči so bili trije sopotniki, stari med 19 do 20 let, lažje telesno poškodovani.

Nič manj mirna noč ni za kranjskimi policisti, kjer je v Poljanski dolini voznik zapeljal v potok. Na Grencu je padel voznik mopeda. Bil je močno pod vplivom alkohola (0,91 mg/l). Na območju Završnice so morali pomagati kolesarju, ki je padel s kolesa in je bil ravno tako pod vplivom alkohola (0,75mg/l). 

Na mejnih prehodih se že nabira pločevina

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško so tudi danes nekoliko podaljšane čakalne dobe. Vozniki za vstop v državo več kot dve uri čakajo na prehodih Dragonja in Sečovlje, na prehodih Obrežje, Gruškovje in Jelšane pa do dve uri. Mejni prehod Žuniči je zaradi tehničnih težav na hrvaški strani zaprt.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je čakalna doba na mejnih prehodih Jelšane, Vinica, Sočerga, Rogatec, Sečovlje, Dobovec, Dragonja, Starod, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Vozniki osebnih vozil za vstop v državo najdlje čakajo na prehodih Dragonja in Sečovlje, več kot dve uri. Na teh prehodih je čakalna doba za izstop iz države do ene ure.

Na prehodu Obrežje je čakalna doba za osebna vozila za vstop od ene do dveh ur, za izstop pa do 30 minut. Avtobusi na tem prehodu za vstop čakajo tri ure.

Na prehodu Gruškovje osebna vozila za vstop čakajo od ene do dveh ur, za izstop do 30 minut. Na cesti do prehoda je kolona vozil dolga en kilometer. Na prehodu Jelšane za vstop čakajo od ene do dveh ur in za izstop do ene ure.

Mejni prehod Žuniči je zaradi tehničnih težav na hrvaški strani zaprt do preklica so zapisali na STA.

 

Ne spreglejte