SiolNET. Novice Slovenija
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Utopitev otroka v Soči: policija obveščala prepozno in neprimerno

0,53

termometer

Soča |  | Foto: STA
Foto: STA

Ministrstvo za notranje zadeve je v skladu s pristojnostmi v primeru utopitve otroka v Soči izvedlo tako imenovani posredni nadzor in od policije zahtevalo pojasnila ter dokumentacijo. V nadzoru so ugotovili, da je bilo obveščanje policije prepozno in neprimerno, so danes sporočili z ministrstva.

Kot so zapisali na ministrstvu za notranje zadeve, je minister Aleš Hojs zato izdal usmeritve in obvezna navodila policiji s poudarkom na nadgradnji strokovnega znanja policijskih vodij, ki v takšnih situacijah vodijo delo policistov na terenu. Poudarek je tudi na ustrezni umestitvi teh vsebin v programe usposabljanj in izobraževanja policistov ter pripravi točnih navodil, kako ravnati v takih primerih, poroča STA.

Soča Novice Juhant kritičen po tragediji na Soči: Pristojni niso ravnali ustrezno #video

Desetletni deček je v Soči utonil konec julija, nesreči je botroval nenaden dvig vodostaja reke. Po tragičnem dogodku sta se z javnim pismom odzvala dečkova starša, ki ob nesreči nista bila prisotna. Kritična sta bila do ravnanj pristojnih, ki so ju o nesreči obvestili šele pet ur po dogodku. Dolgo sta čakala tudi na slovo od pokojnega sina.

Soča Novice Bi lahko tragedije na Soči preprečili? #video

Poleg ministrstva za notranje zadeve, ki je preverjalo ravnanje policije v tem primeru, poteka še inšpekcijski nadzor nad delom Centra za socialno delo (CSD) Severna Primorska, ki ga je odredil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Izsledkov tega nadzora za zdaj še ni.

Soča Novice Utopitev v Soči: ravnanje policije pod drobnogledom ministrstva

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin