SiolNET. Novice Slovenija
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi na kariernem sejmu najbolj iskani naravoslovci #video

0,19

termometer

Novinar Planeta se je pomešal med iskalce zaposlitve na največjem zaposlitvenem sejmu v državi in poskušal kot družboslovec, tik pred koncem študija, poiskati dobro plačano službo, primerno svoji izobrazbi. NLB, Hidria, Mekrur, Spar, Krka. To je le nekaj izmed več kot 70 delodajalcev, ki so na kariernem sejmu spoznavali morebitne nove sodelavce.

Iskan kader v tem trenutku so pretežno naravoslovci, so poročali v oddaji Planet 18 na Planetu. ''To, kar iščemo mi, so zlasti strokovnjaki s področja kemije, farmacije, tudi strojništva, tehničnih znanosti,'' je povedal Matej Černelič, vodja kadrovske službe v Krki.

''Prvo, na kar pomislim ob novinarskem poklicu, so korporativne komunikacije. Tam je zelo pomembno, da zna človek lepo z besedo, da je slovnično pravilno napisano, da zna imeti stik, da je radoveden," je na vprašanje, kaj lahko zase poišče diplomant novinarstva, odgovorila Ana Kloar iz kadrovskega oddelka Atlantic Grupe.

delavci Avstrija Posel danes Ministrstvo ne načrtuje novih sporazumov za zaposlovanje tujih delavcev

"Za svojo kariero moramo skrbeti, ko smo zadovoljni"

Pomembno je, da je človek dober v tem, kar počne, pravijo organizatorji kariernega sejma. "Najbolje je, da za svojo kariero skrbimo takrat, ko imamo službo, ko smo zadovoljni, takrat lahko brez stresa ugotovimo, kje se moramo nadgraditi, kaj nas zanima. Mogoče smo nezadovoljni, ker nas področje ne zanima," je povedala Maruša Grah iz podjetja MojeDelo.com.

denar euro Posel danes Zaposlenim v javnem sektorju z novembrom višje plače

Delodajalci iskalce vse bolj preverjajo na družbenih omrežjih

Kar vse bolj zanima delodajalce, pa so družbena omrežja iskalcev zaposlitve. Kar 70 odstotkov delodajalcev kandidata za delovno mesto poišče in preveri na spletu. Še vedno se tega premalo zavedamo, je povedal Sašo Kronegger, socialni pedagog in transakcijski analitik.

Na vprašanje, sli je primerno, da na družabnem omrežju objavimo sliko s plaže, na kateri smo napol goli, je odgovoril: ''Odvisno od tega, kaj želite početi v življenju. So že rekli, da so kdaj koga odslovili zaradi neprimernih fotografij na digitalnih omrežjih."

delavci, proizvodnja, Revoz Posel danes Slovenski delodajalci z eno najmočnejših zaposlitvenih napovedi Banka Slovenije Posel danes Banka Slovenije: Gospodarske razmere slabše, rast zaposlenosti po dveh letih pod tremi odstotki učitelj Novice Statistika zavoda za zaposlovanje: iščejo proizvodne delavce, vzgojitelje, šolnike

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin