Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
14.32

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

avtomobil Romunija tatvina policija

Petek, 12. 1. 2024, 14.32

3 mesece, 2 tedna

Trije državljani Romunije zaradi suma petih velikih tatvin v priporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Policija, Slovenija,  policijski avto | Zaradi utemeljenega suma storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine je policija prijela tri državljane Romunije, stare 25, 30 in 22 let.  | Foto Shutterstock

Zaradi utemeljenega suma storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine je policija prijela tri državljane Romunije, stare 25, 30 in 22 let.

Foto: Shutterstock

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v ponedeljek zaradi utemeljenega suma storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine prijeli tri državljane Romunije, stare 25, 30 in 22 let. Zanje je preiskovalni sodnik v sredo odredil sodni pripor, zagrožena kazen je do pet let zapora, so sporočili iz PU Nova Gorica.

V ponedeljek sta državljana Romunije v eni od trgovin v Kobaridu poskušala izvesti tatvino gotovine na drzen način. Storilca sta namreč poskušala zamotiti tamkajšnjo uslužbenko trgovine tako, da sta s prekrivanjem s časopisom iz blagajne poskušala odtujiti denar. Eden od njiju je z roko segel po evrskih bankovcih, vendar je uslužbenka to opazila in kaznivo dejanje preprečila, storilca pa sta zbežala iz trgovine, so dogajanje opisali novogoriški policisti.

V avtomobilu trije romunski državljani

Nedolgo zatem so policisti Policijske postaje Bovec na območju Bovca ustavili osebni avtomobil znamke VW passat poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 25-letni državljan Romunije. V vozilu sta bila še sopotnika, stara 30 in 22 let, oba državljana Romunije. V nadaljevanju postopka jim je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje zaradi utemeljenih razlogov za sum, da so državljani Romunije izvedli več podobnih kaznivih dejanj, so sporočili.

Kriminalisti in policisti so v nadaljevanju preiskave ugotovili, da so osumljeni tudi dveh tatvin mobilnih telefonov znamke iPhone istega dne. Enega so ukradli v kozmetičnem, drugega v frizerskem salonu na območju severne Primorske. V obeh primerih sta storilca tamkajšnje uslužbence zamotila in s časopisom prekrila mobilne telefonske aparate ter po krajšem pogovoru z uslužbenci iz salonov s časopisom vred odnesla mobilne telefone. Oba mobilna aparata so policisti našli pri preiskavi zaseženega osebnega vozila VW passat.

Državljani Romunije so utemeljeno osumljeni tudi tatvine denarnice v gostinskem lokalu na območju Lenarta, enako tatvino so izvedli tudi v Gornji Radgoni. Obe tatvini so izvedli v nedeljo, prevažali pa so se z istim vozilom.

Osumljeni so suma storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine

Predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Novogoriški kriminalisti pa so državljane Romunije v sredo s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve petih kaznivih dejanj velike tatvine privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper osumljence odredil sodni pripor. Za navedena kazniva dejanja je zagrožena kazen do pet let zapora.

Krn
Novice Potrdili identiteto mrtvega moškega, ki so ga našli pod Krnom #foto
Policija
Novice Policisti našli pogrešanega 41-letnega Hrvata
policija, Hrvaška, hrvaška policija
Novice Na Hrvaškem našli tri pogrešane fante, eden od njih je spet izginil
Ne spreglejte