Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2023,
16.52

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

sodišče sojenje Kavaški klan

Petek, 25. 8. 2023, 16.52

8 mesecev, 2 tedna

Trije člani kavaškega klana na prostost po plačilu petih tisočakov varščine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Sojenje Kavaškemu klanu | Po plačilu petih tisočakov varščine so na prostost odkorakali trije domnevni člani Kavaškega klana, še trije pa bi to lahko storili v kratkem. | Foto Planet TV

Po plačilu petih tisočakov varščine so na prostost odkorakali trije domnevni člani Kavaškega klana, še trije pa bi to lahko storili v kratkem.

Foto: Planet TV

Ljubljansko sodišče je po plačilu varščine na prostost izpustilo tri obtožene v zadevi Kavaški klan. Še trije bi lahko pripor zapustili, ko bodo zbrali denar za varščino. Z nizko varščino v višini le 5000 evrov se je strinjal celo nosilec obtožnice, tožilec Jože Levašič, je poročal Večer. 

Priporniške celice so po poročanju Večera včeraj zapustili Danijel MišljenovićDejan Marijanović in Elvis Kolenović, domnevni člani Kavaškega klana, ki jih  obtožnica bremeni, da naj bi vsaj od decembra 2018 do maja 2021 na območju več držav v okviru hierarhično organizirane kriminalne združbe na veliko trgovali z drogo.

Kolenović naj bi že v preteklosti predlagal, da ga v zameno za varščino – nepremičnino v vrednosti najmanj pol milijona evrov – izpustijo na prostost. A sodišče je takrat ta predlog zavrnilo, zdaj pa se je z nizko varščino strinjal celo nosilec obtožnice, tožilec Jože Levašič s specializiranega tožilstva, piše Večer. 

Za odpravo pripora v zameno za varščino naj bi zaprosili še trije obtoženci, po informacijah časnika gre za Stojana Babića, ki je v hišnem priporu, Srđana Petrovića in Slađana Kerimovića. Sodišče naj bi jih izpustilo na prostost, ko bodo nabrali denar za varščino. 

V priporu ostajajo domnevni vodja slovenske celice klana Klemen Kadivec, njegov brat Blaž Kadivec in Drejc KovačMišo Krčić pa ostaja v hišnem priporu. Prav tako sta še vedno v priporu tudi Dragan Todorović in Marko Radoman, domnevna kurirja, ki sta priprta zaradi begosumnosti. 

Po informacijah portala 24ur je policija povišala stopnjo ogroženosti za tožilko Matejo Gončin. Kot so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi, informacij o tem ne morejo razkrivati, saj gre za varovane podatke policije.

Klemen Kadivec
Novice Kavaški klan: obtoženi Klemen Kadivec postavljal vprašanja glavnemu skesancu
Lisice. Aretacija.
Novice Dve leti zapora. Tajne podatke na tožilstvu je izdajala tudi Kavaškemu klanu.
Planet 18
Planet TV Kot v filmu: skupina, ki usposablja morilce za kavaški klan #video
Ne spreglejte