SiolNET. Novice Slovenija
3,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger
kongres stranke bo 19. junija

Za predsednika DeSUS trije kandidati

3,27

termometer

desus
Kdo bo predsednik stranke DeSUS? Foto: STA

Za mesto predsednika stranke DeSUS so na stranki prejeli tri kandidature, za manjkajoče mesto podpredsednika sedem kandidatur ter devet kandidatur za dve mesti namestnikov članov Nadzornega odbora. Kongres stranke bo 19. junija v Ljubljani.

Jože Podgoršek Novice Dokler bo minister, ponovna včlanitev v DeSUS in predsedniška kandidatura nista mogoči #video

Na stranki DeSUS so do izteka roka za vložitev kandidatur za funkcije predsednika, podpredsednika DeSUS ter dveh namestnikov članov Nadzornega odbora DeSUS prejeli vloge s kandidaturami in soglasji za predsednika stranke za tri kandidate. 

Za mesto predsednika kandidirajo Ljubo Jasnič (Pokrajinski odbor Ljubljana), doc. dr. Srečko Felix Krope (Pokrajinski odbor Podravje) in Gorazd Žmavc (Pokrajinski odbor Ptuj-Ormož).

Za mesto podpredsednika oziroma podpredsednice stranke DeSUS, ki se je izpraznilo po odstopu nekdanje podpredsednice Irene Majcen, so prejeli sedem kandidatur, za dve mesti namestnikov članov Nadzornega odbora pa devet kandidatur.

Brigita Čokl Novice Kratko premirje v DeSUS: Čoklova znova nad Juršo

Kongres bo 19. junija

Vse kandidature bo prihodnji teden pregledala komisija za kadrovska in organizacijska vprašanja, nato pa še izvršni odbor in svet stranke. Zadnji bo v skladu s 16. členom statuta stranke predlagal kandidatne liste za organe, ki jih bo volil kongres stranke. Kongres bo 19. junija 2021 v Ljubljani, so sporočili.

Anton Balažek Novice DeSUS: Anton Balažek odstopil kot začasni vodja stranke Jurša in Simonovič Novice Poslanci DeSUS prek Matoza nad začasno vodjo stranke #video Franc Jurša Novice V DeSUS dosegli dogovor. Delovali bodo kot stranka sredine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin