Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2024,
16.13

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,42
Stranka volitve DeSUS

Natisni članek

Sobota, 15. 6. 2024, 16.13

1 mesec, 1 teden

Novi predsednik stranke DeSUS Vlado Dimovski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,42
Vlado Dimovski | Dimovski je prejel 86 glasov podpore, njegov protikandidat Vincenc Gajser iz podravskega odbora pa osem. Danes so na kongresu opravili še volitve za člane častnega razsodišča in za člane nadzornega odbora stranke. | Foto DeSUS

Dimovski je prejel 86 glasov podpore, njegov protikandidat Vincenc Gajser iz podravskega odbora pa osem. Danes so na kongresu opravili še volitve za člane častnega razsodišča in za člane nadzornega odbora stranke.

Foto: DeSUS

Zunajparlamentarna stranka DeSUS je na današnjem kongresu za novega predsednika izvolila profesorja na ljubljanski ekonomski fakulteti Vlada Dimovskega. Ta je dejal, da je glavni cilj vstop stranke v parlament.

Dimovski, ki je bil minister za delo iz vrst SD v zadnji vladi Janeza Drnovška in v vladi Antona Ropa, je na čelu stranke nasledil Antona Riflja. "Imenovanje je zaupanje in odgovornost," je Dimovski dejal po izvolitvi in dodal: "Nastopil je nov cikel, v katerem moramo delovati enotno in spravljivo."

Dimovski je iz SD izstopil leta 2009, v DeSUS pa je vstopil marca. "DeSUS je speča Trnuljčica, ki ima bazo, organizacijo, teren, marsikaj pa mu manjka. Treba je začeti novo obdobje, okrepiti medgeneracijsko povezovanje, zanimati nas mora celotna družba," je ob kandidaturi povedal za portal N1.

Anton Rous
Novice Umrl nekdanji predsednik stranke DeSUS
Ne spreglejte