SiolNET. Novice Slovenija
1,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
jože podgoršek

Dokler bo minister, ponovna včlanitev v DeSUS in predsedniška kandidatura nista mogoči #video

1,02

termometer

Jože Podgoršek
Na kongresu naj bi želel za predsednika kandidirati tudi minister Jože Podgoršek. Kandidira pa lahko le, če je član stranke. Foto: STA

Po ugibanjih o morebitni kandidaturi ministra za kmetijstvo Jožeta Podgorška za predsednika DeSUS je možnosti njegove ponovne včlanitve v DeSUS in kandidature v sredo obravnavala statutarna komisija DeSUS. Sklenila je, da ponovna včlanitev Podgorška ob hkratni ohranitvi položaja ministra ni mogoča. Minister napoveduje nadaljevanje dela na resorju.

Brigita Čokl Novice Kratko premirje v DeSUS: Čoklova znova nad Juršo

Kot so v pisnem sporočilu spomnili v stranki, iz 41. člena statuta DeSUS izhaja, da mora v primeru izstopa DeSUS iz vladne koalicije njen minister odstopiti, sicer mu preneha članstvo v stranki. Podgoršek je ostal na položaju ministra tudi po decembrskem izstopu stranke iz koalicije Janeza Janše, zato mu je prenehalo članstvo v DeSUS. Izvršni odbor se je s tem seznanil 25. marca.

Morebitna njegova ponovna včlanitev v DeSUS ob hkratni ohranitvi ministrskega položaja pa bi ponovno vzpostavila situacijo, ki bi sovpadala z navedeno določbo statuta, ki določa prenehanje članstva ministra v stranki, so v DeSUS pojasnili po sredini odločitvi komisije za statutarna vprašanja in pritožbe.

Borut Pahor Novice Pahor v odzivu na pismo Fajonove: Poskušal bom organizirati srečanje #video

Kongres sredi junija

DeSUS, ki ga začasno vodi Brigita Čokl, se bo na volilnem kongresu sestal predvidoma 19. junija. Na kongresu naj bi želel za predsednika kandidirati tudi minister Podgoršek. Kandidira pa lahko le, če je član stranke. Sam je sicer že večkrat poudaril, da pri svojem delu uživa podporo strankinih poslancev.

DeSUS, ki ga začasno vodi Brigita Čokl, se bo na volilnem kongresu sestal predvidoma 19. junija. DeSUS, ki ga začasno vodi Brigita Čokl, se bo na volilnem kongresu sestal predvidoma 19. junija. Foto: STA

Državotvorno delovanje, v skrbi za sektor

Danes je v odzivu na odločitev statutarne komisije za STA ponovil svoje navedbe, da deluje državotvorno in predvsem v skrbi za sektor, ki ga vodi, in sicer s podporo poslancev poslanske skupine DeSUS. S takšnim delom želi tudi nadaljevati, je dodal.

Jasnič in Krope vložila kandidaturo

Rok za vložitev kandidatur za individualne funkcije v DeSUS se izteče v soboto. Za zdaj sta kandidaturo napovedala Ljubo Jasnič in Felix Srečko Krope. Končno število kandidatov bo znano v prihodnjem tednu.

Franc Jurša Novice V DeSUS dosegli dogovor. Delovali bodo kot stranka sredine. Jurša in Simonovič Novice Poslanci DeSUS prek Matoza nad začasno vodjo stranke #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin