SiolNET. Novice Slovenija
3,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DeSUS: Anton Balažek odstopil kot začasni vodja stranke

3,71

termometer

Anton Balažek |  | Foto: STA
Foto: STA

Anton Balažek je odstopil kot začasni vodja DeSUS. Svet stranke je na današnji seji za vodenje DeSUS do volilnega kongresa izvolil podpredsednico stranke Brigito Čokl. Balažek je vodenje stranke prevzel po tem, ko je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke.

Kot je razvidno s spletne strani stranke, Balažek vnovič opravlja funkcijo podpredsednika DeSUS, Čoklova pa je odslej začasna zastopnica, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa, piše STA

Svet DeSUS je danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in programu dejavnosti do volilnega kongresa, s katerim se je pretekli teden že seznanil izvršni odbor. Program aktivnosti stranke predvideva krepitev osnovnega poslanstva stranke, ki postavlja v ospredje skrb za upokojence, ranljive skupine in medgeneracijsko sodelovanje.

Po seji sveta stranke so sporočili, da so sprejeli tudi vse potrebne sklepe za začetek priprav na 13. kongres stranke, ki bo 19. junija.

 

Jože Podgoršek Novice DeSUS: Gantar izstopil iz stranke, Podgoršku prenehalo članstvo

Dejavnosti vključujejo projektno sodelovanje in dialog z vsemi strankami ter civilnimi združenji za doseganje programskih ciljev DeSUS, predvsem na aktualnih področjih, kot so pokojnine, okrevanje po epidemiji bolezni covid-19 in dolgotrajna oskrba starejših. Pri tem DeSUS ostaja sredinska stranka z zmerno opozicijsko držo in se zavzema za varovanje pravne in socialne države, so zapisali v stranki pretekli teden po seji izvršnega odbora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin