Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2022,
12.56

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

28

Natisni članek

Specializirano tožilstvo grožnje Siol

Petek, 8. 7. 2022, 12.56

1 leto, 9 mesecev

Tožilci skrivajo, kdo je sprožil postopke proti Siol.net

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

28

Grožnje politikom | Specializirano državno tožilstvo zanima, kdo je novinarjem razkril ime in priimek osebe, ki je slovenskim politikom in njihovim družinskim članom pošiljala kuverte z grožnjami, risbami vislic in naboji. | Foto Twitter

Specializirano državno tožilstvo zanima, kdo je novinarjem razkril ime in priimek osebe, ki je slovenskim politikom in njihovim družinskim članom pošiljala kuverte z grožnjami, risbami vislic in naboji.

Foto: Twitter

Specializirano državno tožilstvo od spletnega medija Siol.net zahteva tudi EMŠO novinarjev, ki so februarja letos poročali o grozilnih pismih politikom. Ne želijo pa tožilci razkriti, kdo je sprožil postopke proti spletnemu mediju, ki ga berete.  

"V navedeni zadevi zaradi interesa preiskave ne dajemo informacij," so na vprašanje, kdo je sprožil postopek proti Siol.net, odgovorili na specializiranem državnem tožilstvu. Tožilce smo tudi povprašali, ali je bil sprožen kakšen postopek za rabo posebnih metod in sredstev proti policistom, obveščevalcem in medijski hiši. Odgovor je bil enak prejšnjemu.

Spomnimo, poročali smo že, da s specializiranega državnega tožilstva (SDT) od Siol.net želijo imena, priimke in EMŠO novinarjev, ki so sodelovali pri pripravi prispevka z naslovom Neuradno: znano je, kdo je politikom pošiljal grozilna pisma in naboje. V članku so novinarji podpisani samo s kraticami.

SDT namreč zanima, kdo je novinarjem razkril ime in priimek osebe, ki je slovenskim politikom in njihovim družinskim članom pošiljala kuverte z grožnjami, risbami vislic in naboji.

SDT smo v uredništvu Siol.net 13. maja letos odgovorili, da je odgovorni urednik medija Peter Jančič, ter jim tudi poslali njegov EMŠO. "Pri Siol.net varujemo vire informacij, kot to zahteva kodeks etike novinarstva in v skladu z zakonom o medijih," je Jančič komentiral poziv SDT ter pojasnil, da se je za razkritje imena in priimka odločil, ker je šlo za člana politične stranke.

Grožnje politikom
Novice Specializirano državno tožilstvo nad Siol.net: hočejo EMŠO naših novinarjev
Ne spreglejte