SiolNET. Novice Slovenija
4,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Specializirano državno tožilstvo nad Siol.net: hočejo EMŠO naših novinarjev

4,31

termometer

Grožnje politikom
Foto: Twitter

Specializirano državno tožilstvo od spletnega medija Siol.net zahteva tudi EMŠO novinarjev, ki so februarja letos poročali o grozilnih pismih politikom.

S specializiranega državnega tožilstva (SDT) od Siol.net želijo imena, priimke in EMŠO novinarjev, ki so sodelovali pri pripravi prispevka z naslovom Neuradno: znano je, kdo je politikom pošiljal grozilna pisma in naboje. V članku so novinarji podpisani samo s kraticami.

SDT namreč zanima, kdo je novinarjem razkril ime in priimek osebe, ki je slovenskim politikom in njihovim družinskim članom pošiljala kuverte z grožnjami, risbami vislic in naboji.

SDT SIOL

SDT smo v uredništvu Siol.net odgovorili, da je odgovorni urednik medija Peter Jančič ter jim tudi poslali njegov EMŠO. "Pri Siol.net varujemo vire informacij, kot to zahteva kodeks etike novinarstva in v skladu z zakonom o medijih," je Jančič komentiral poziv SDT ter pojasnil, da se je za razkritje imena in priimka odločil, ker je šlo za člana politične stranke.

Politikom pošiljal grozilna pisma in naboje
Spomnimo, oktobra lani so (med drugim tudi predsednik vlade Janez Janša) mnogi vidni slovenski politiki in ministri na domač naslov prejeli kuverte z grožnjami. Štiri mesece kasneje smo neuradno na Siol.net poročali, da je policija po neuradnih informacijah ugotovila, kdo bi lahko bil pošiljatelj grozilnih pisem. Zapisali smo, da gre za Teodorja Goznikarja.


Janez Janša, Matej Tonin Novice Janez Janša in Matej Tonin na dom prejela grožnji s smrtjo Janez Janša, Matej Tonin Novice Neuradno: znano je, kdo je politikom pošiljal grozilna pisma in naboje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin