SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša in Matej Tonin na dom prejela grožnji s smrtjo

10

termometer

Janez Janša, Matej Tonin | Domača naslova predsednika vlade in ministra za obrambo smo zaradi varovanja osebnih podatkov zameglili. | Foto: Siol.net
Domača naslova predsednika vlade in ministra za obrambo smo zaradi varovanja osebnih podatkov zameglili. Foto: Siol.net

Predsednik vlade Janez Janša ter podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin sta v petek na domača naslova prejela kuverti, v katerih sta bili grožnja s smrtjo in naboj večjega kalibra, smo izvedeli v uredništvu. Primer že preiskuje policija. Pred tednom dni sta dom Mateja Tonina sicer obiskala dva od sredinih protestnikov in se izdajala za zaposlena pri telekomunikacijskem operaterju, pa je poročal portal N1. 

Predsednik vlade je v kuverti med drugim prejel fotografijo sebe z narisano tarčo, neznani pošiljatelj ali pošiljatelji pa so tarče narisali tudi na fotografijo njegove družine. Nad fotografijo je bil pripis z grožnjo s smrtjo in opozorilo, da "ekipe čakajo na komando".

Neznani pošiljatelj (oziroma pošiljatelji) s smrtjo sicer ni grozil le prejemnikoma pošiljk, temveč tudi vsem podpornikom aktualne vlade. 

Janez Janša Grožnja | Foto: Siol.net Foto: Siol.net

V podobno ostrem grozilnem tonu je bilo napisano tudi sporočilo, ki ga je prejel minister za obrambo in podpredsednik vlade Matej Tonin.

Iz fotografij kuvert, ki smo jih prejeli v uredništvu Siol.net, je razvidno, da sta bili pošiljki pošti oddani v Ljubljani. 

Domača naslova predsednika vlade in ministra za obrambo smo zaradi varovanja osebnih podatkov zameglili. | Foto: Siol.net Domača naslova predsednika vlade in ministra za obrambo smo zaradi varovanja osebnih podatkov zameglili. Foto: Siol.net

Notranji minister Hojs: nesprejemljivo in zavržno

Na grožnje predsedniku vlade in ministru za obrambo se je na družbenem omrežju Twitter v nedeljo odzval minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Zapisal je, da gre za nesprejemljive in zavržne grožnje, da mora policija odkriti storilce in da bi tovrstno dogajanje lahko v kali zatrlo tožilstvo:

Poslanec SDS in podpredsednik Državnega zbora Jože Tanko je medtem na Twitterju zapisal, da bi morale takšna dejanja najostreje obsoditi vse politične stranke:

Odzval se je tudi prvi mož stranke SLS Marjan Podobnik in izrazil željo po takojšnji celoviti preiskavi ter odločnim sankcijam s strani organov pregona:

Policiji smo poslali vprašanje, če je mogoče pridobiti dodatne informacije v zvezi s preiskavo groženj predsedniku in podpredsedniku vlade. Odgovor bomo objavili, ko ga prejmemo. 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin