Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 2. 2022,
17.29

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

132

Natisni članek

Sreda, 2. 2. 2022, 17.29

2 leti, 2 meseca

Neuradno: znano je, kdo je politikom pošiljal grozilna pisma in naboje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

132

Janez Janša, Matej Tonin | Domača naslova predsednika vlade in ministra za obrambo smo zaradi varovanja osebnih podatkov zameglili. | Foto Siol.net

Domača naslova predsednika vlade in ministra za obrambo smo zaradi varovanja osebnih podatkov zameglili.

Foto: Siol.net

"Sem šokiran. Tega pa nisem pričakoval. Lahko da je še eden od podtaknjencev v stranko. Kot je bil Zoran Stevanović. Nekatere odkrijemo prej, druge pozneje," je Zmago Jelinčič komentiral sume policije, da naj bi grožnje, tudi njemu, pošiljal Teodor Goznikar iz njegove stranke. Policija naj bi po neuradnih informacijah ugotovila, kdo bi lahko bil pošiljatelj grozilnih pisem, ki jih je prejelo več vidnih slovenskih politikov in članov vlade, smo neuradno izvedeli na Siol.net.

Kuverte z grožnjami politikom in njihovim družinskim članom, risbami vislic in naboji naj bi prek poštnega nabiralnika na Trojanah pošiljal Teodor Goznikar iz Celja, ki je povezan z Združenjem policistov Slovenije, čeprav po naših informacijah ne gre za policista.

Iz policije so nam, ko smo preverjali neuradne informacije, uradno o dogajanju pojasnili, da "na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne ali določljive fizične osebe, zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo dati odgovorov. V povezavi z vašimi vprašanji vam lahko odgovorimo le, da poteka intenzivna kriminalistična preiskava in da več podatkov ne moremo posredovati zaradi interesa preiskave".

Notranji minister Aleš Hojs (SDS) se je na poročanje o odkritjih policije odzval tako:

Grožnje tudi Janši in Toninu

Oktobra lani so bile prestrežene pisemske pošiljke, ki so vsebovale nazorne grožnje z nasiljem in naboje za strelno orožje. Med drugim so jih prejeli predsednik vlade Janez Janša, podpredsednik vlade Matej Tonin, poslanec stranke DeSUS Robert Polnar in prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti

Janez Janša Grožnja | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Predsednik vlade je v kuverti med drugim prejel fotografijo sebe z narisano tarčo, neznani pošiljatelj ali pošiljatelji pa so tarče narisali tudi na fotografijo njegove družine. Nad fotografijo sta bila pripis z grožnjo s smrtjo in opozorilo, da "ekipe čakajo na komando".

Neznani pošiljatelj (oziroma pošiljatelji) s smrtjo sicer ni grozil le prejemnikoma pošiljk, temveč tudi vsem podpornikom zdajšnje vlade. 

V januarju je medtem več poslancev in politikov predvsem iz vrst največje koalicijske stranke na domače naslove prejelo kuverte z napisom "Vemo, kje živite", sestavljenim iz izrezanih časopisnih črk. Na kuvertah je bil žig pošte Vransko. 

Pošiljatelj naj bi bil v obeh primerih ista oseba.

Častni član, ki je deloval proti načelom sindikata   

Goznikar je bil nekoč častni član Sindikata policistov Slovenije zaradi sodelovanja pri njegovi ustanovitvi, ko je sindikat še vodil Zoran Petrovič.

Zaradi delovanja v nasprotju s temeljnimi načeli ter škodovanja ugledu in interesom sindikata so Goznikarja leta 2017 iz sindikata izključili, je za naš portal potrdil Kristjan Mlekuš, aktualni predsednik Sindikata policistov Slovenije. "Mi smo zgodbo z njim takrat končali. Je pa precej nenavadno, da je bil član sindikata, saj nikoli ni bil policist," je še komentiral Mlekuš. 

Ne spreglejte