SiolNET. Novice Slovenija
2,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako se počutijo živali. "Ne ga pokat." Petarde? Ne, hvala! #video

2,27

termometer

Pokanje in bliskanje pirotehničnih sredstev marsikomu ne prinaša nobenega veselja. Policija zato v teh dneh poziva, naj prizanesemo sosedom, starejšim in bolnim ter za uporabo pirotehnike izberemo kraj, kjer ne bomo motili drugih. Poki petard vsako leto prestrašijo tudi veliko psov in mačk, ki v strahu pobegnejo. Nekatere živali se nikoli več ne vrnejo. V letošnji, že deveti kampanji Petarde? Ne, hvala! so tokrat v središču mestni plakati po vsej Sloveniji, ki opozarjajo na škodljive posledice uporabe pirotehnike pri živalih.

"Ne ga pokat," v seriji videoposnetkov na družbenem omrežju Facebook opozarjajo pri Policijski upravi Kranj, s katerimi širšo javnost nagovarjajo, naj se pirotehniki izognemo, saj je ta stresna, sploh za živali, ki ob tem tudi zelo trpijo. Čeprav na humoren način, pri policiji opozarjajo, da pomislite na svojo varnost in tudi na druge, ki se jim pirotehnika ne zdi zabavna ali jih celo ogroža.

Praznujte na živalim prijazne načine. Te slišijo veliko bolje kot ljudje, zato je pirotehnika zanje izredno neprijetna. Takole jo je  zaposlenim na PU Kranj zagodel "človekov najboljši prijatelj".

Zgovorni mestni plakati 

Tudi z družbeno angažirano akcijo Petarde? Ne, hvala! letos znova opozarjajo, naj pirotehniko opustimo. "Akcija se ponovno osredotoča na žalostne posledice, ki jih lahko zaradi pirotehnike doživijo naši ljubljenčki. Ker poki petard vsako leto prestrašijo veliko psov, ki v strahu pobegnejo, so v središču akcije mestni plakati po vsej Sloveniji, ki smo jih spremenili v oglase za pogrešane ljubljenčke," sporočajo iz TAM-TAM.

V oglasih nastopajo resnične živali, ki so pobegnile zaradi pokanja petard, nekatere se žal niso nikoli vrnile. "Namen letošnje akcije je z resničnimi zgodbami opozoriti na še vedno zaznan problem uporabe pirotehnike," še sporočajo organizatorji.

Letošnja novost je, da bodo za vse živali, ki se bodo v času kampanje izgubile, pripravili tudi oglase in jih delili na vseh razpoložljivih kanalih vseh sodelujočih partnerjev ter tako razširili sporočilo o izgubljeni živali veliko širše, s tem pa povečali možnost za srečno vrnitev.  Letošnja novost je, da bodo za vse živali, ki se bodo v času kampanje izgubile, pripravili tudi oglase in jih delili na vseh razpoložljivih kanalih vseh sodelujočih partnerjev ter tako razširili sporočilo o izgubljeni živali veliko širše, s tem pa povečali možnost za srečno vrnitev.  Foto: Tadej Kreft

pes, hišni ljubljenček Novice Zaradi ozaveščanja zbeži vedno manj živali, a pirotehnika še vedno poka

Informacije o izgubljenih živalih bodo v okviru kampanje Petarde? Ne, hvala! sprejemali na pogresani@tam-tam.si.

Petarde? Ne, hvala! Foto: Tadej Kreft

orožje Novice Policija zasegla orožje, televizor in prepovedane petarde Pirotehnika Novice Policisti moškemu zasegli 1.763 kosov pirotehnike pirotehnika Novice Starš kupoval pirotehniko in jo izročal mladoletniku Rakete Novice Vse več trgovcev umika pirotehniko, nekateri še vztrajajo petarde Novice Policija o početju mladoletnikov: To je zelo nevarno Petarde Novice Pirotehnika: da ali ne? #ozadja #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin