Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2023,
14.25

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

3

Natisni članek

vzgojitelji učiteljica Branimir Štrukelj SVIZ

Torek, 24. 1. 2023, 14.25

1 leto, 3 mesece

Sviz preložil za sredo napovedan protestni shod

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

3

Branimir Štrukelj in Jernej Pikalo | Branimir Štrukelj je povedal, da protestni shod ni preklican, ampak le preložen.  | Foto STA

Branimir Štrukelj je povedal, da protestni shod ni preklican, ampak le preložen.

Foto: STA

Glavni stavkovni odbor Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) je danes odločil, da napovedanega protestnega shoda sindikalnih zaupnikov pred vlado v sredo ne bo. V sindikatu so ga napovedali, če do naslednjega kroga pogajanj ne bodo dobili vladnega predloga oziroma odgovora na stavkovne zahteve.

Na ponedeljkovem nadaljevanju pogajanj o stavkovnih zahtevah Sviza je vladna stran pogajalski skupini sindikata predstavila predlog o zvišanju plač vseh zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter tako izpolnila njihovo temeljno zahtevo. Predloga pogajalska skupina Sviza ni sprejela, a je ocenila, da predstavlja "sprejemljivo osnovo za nadaljevanje pogajanj".

Glavnemu stavkovnemu odboru Sviza je zato predlagala, naj protestni shod, ki so ga v sindikatu napovedali, preloži in pogajalcem omogoči, da sprejemljivo rešitev najdejo "za pogajalsko mizo".

"Shod ni preklican, ampak preložen" 

Glede konkretnih predlogov je glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj povedal, da so se dogovorili, da v času pogajanj teh informacij ne bodo razkrivali. Dodal je, da protestni shod ni preklican, ampak le preložen. O novem datumu se bodo odločili glede na pogajanja. Ta se nadaljujejo v torek.

Po ponedeljkovem podpisu aneksov h kolektivnima pogodbama za dejavnost vzgoje in izobraževanja ter za raziskovalno dejavnost, s katerima se pomočnicam vzgojiteljic, pa tudi mladim raziskovalcem in asistentom z univerzitetno izobrazbo, zvišuje plača, pa je precej stavkovnih zahtev po Štrukljevih besedah še vedno odprtih.

V nadaljnjih pogajanjih za sklenitev stavkovnega sporazuma jih tako čakajo še zahtevne naloge, kot so odprava zaostankov v vrednotenju pedagoškega dela strokovnega osebja v vrtcih, osnovnih, srednjih in višjih šolah, vzgojnih zavodih ter dijaških domovih. Zahtevajo tudi odpravo zaostankov pri univerzitetnih učiteljih, asistentih in strokovnih sodelavcih ter odpravo razvrednotenja dela zaposlenih v plačni skupini J.

Branimir Štrukelj
Novice Sviz odpovedal za soboto napovedan shod: Če je denar za sodnike ...
Branimir Štrukelj
Novice Štrukelj: Sobotni protestni shod bomo odpovedali, ko ...
otroci, vrtec, otroška igra
Novice Štrukelj: Vlada ima do našega dela podcenjujoč odnos. Januarja protestni shod.
Ne spreglejte