Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2019,
17.46

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

9

Natisni članek

Lucija Šikovec Ušaj SDS Ljubljana mestni svetniki

Ponedeljek, 21. 1. 2019, 17.46

5 let, 2 meseca

Lucije Šikovec Ušaj niso izvolili v odbor, ker da se neprimerno izraža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

9

Lucija Šikovec Ušaj | Mestni svetniki so ji članstvo v odboru za zdravje in socialno varstvo odrekli s 30 glasovi proti in desetimi za. A tudi če bi danes potrdili članstvo Lucije Šikovec Ušaj v odbor za zdravje in socialno varstvo, takšnega sklepa ne bi podpisal, je dejal Zoran Janković. | Foto STA

Mestni svetniki so ji članstvo v odboru za zdravje in socialno varstvo odrekli s 30 glasovi proti in desetimi za. A tudi če bi danes potrdili članstvo Lucije Šikovec Ušaj v odbor za zdravje in socialno varstvo, takšnega sklepa ne bi podpisal, je dejal Zoran Janković.

Foto: STA

Ljubljanski mestni svetniki so na današnji prvi izredni seji potrdili sestavo delovnih teles, pri čemer so Luciji Šikovec Ušaj, ker da se neprimerno izraža do pripadnikov manjšin in drugače mislečih, odrekli članstvo v odboru za zdravje in socialno varstvo. Potrdili so tudi sklep, s katerim bo 12 političnih strank lahko prejemalo občinska sredstva.

Predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Aleš Čerin je o razdelitvi mest v komisijah in odborih povedal, da so pri tem upoštevali volilni izid in v veliki večini primerov tudi predloge in želje vodij svetniških skupin.

Medtem ko so mestni svetniki glasovali o sestavi delovnih teles v celoti, so na predlog Milana Jakopoviča iz Levice glede članstva odbora za zdravje in socialno varstvo glasovali o vsakem predlaganem kandidatu posebej. Mestne svetnike je namreč zmotil predlog svetniške skupine SDS za imenovanje Lucije Šikovec Ušaj, ki ni mestna svetnica, v omenjeni odbor, čemur so že pred sejo ostro nasprotovali. Da bi svetniški klub SDS predlog umaknil, se je zavzel, kot je povedal, tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

v
Novice Vatovec: Kako lahko SDS pogleda v oči žrtvam posilstva? #video

30 glasov proti in deset za

"Ljubljana je mesto, kjer v sožitju že desetletja živijo pripadniki različnih narodnosti, religij in kultur, Lucija Šikovec Ušaj pa je oseba, ki v svojih izjavah in stališčih izraža vse prej kot spoštovanje različnosti," je povedal svetnik Levice Grega Ciglar. Še posebej pa takšna oseba po njegovih besedah ni primerna za delovanje v odboru, ki se zavzema za izboljšanje socialnega položaja najšibkejših, torej tistih, ki jih Lucija Šikovec Ušaj "javno in odkrito zaničuje".

Svetnica SDS in predsednica odbora za zdravje in socialno varstvo Mojca Škrinjar je zavrnila vse očitke in zagotovila, da bi Lucija Šikovec Ušaj prispevala h kakovostnemu delovanju odbora, saj da ima veliko znanja z zdravstvenega področja, ter da si je veliko zaupanje med ljudmi prislužila kot predsednica vladne komisije za varstvo pacientovih pravic.

Mestni svetniki so ji članstvo v odboru za zdravje in socialno varstvo odrekli s 30 glasovi proti in desetimi za. A tudi če bi danes potrdili članstvo Lucije Šikovec Ušaj v odbor za zdravje in socialno varstvo, takšnega sklepa ne bi podpisal, je dejal Janković.

Grčija migranti begunci
Novice Poslanci zavrnili referendum o migracijah, ki ga je predlagala SDS

12 političnih strank bo lahko po novem mesečno prejemalo občinska sredstva

Lista Zorana Jankovića glede na volilni izid predseduje desetim delovnim telesom, vključno s komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, SDS štirim, Levica dvema, SD, NSi ter svetniški klub samostojnih svetnikov vsak po enemu. Edina, ki ne predseduje delovnemu telesu, je Stranka kolesarjev in pešcev, ki ima v mestnem svetu enega predstavnika.

Ljubljanski mestni svetniki so ob še nekaterih kadrovskih zadevah danes sprejeli tudi sklep, s katerim bo 12 političnih strank, ki so na novembrskih volitvah v mestni svet prejele dovolj glasov, lahko mesečno prejemalo občinska sredstva.

Intervju: Marjan Šarec
Novice SDS in SNS: Stojimo za ustavno obtožbo zoper Šarca #video

Na volitvah novembra lani je v Ljubljani glasovalo 100.209 volilnih upravičencev, svetniških mest pa je 45. Za osvojitev svetniškega mandata je bilo treba osvojiti najmanj 2226,86 glasu, do financiranja pa je upravičena vsaka stranka, ki je prejela vsaj polovico te številke, torej 1113,43 glasu. Do financiranja so po tem merilu upravičene SDS, Levica, NSi, SD, LMŠ, SMC, SAB, Lista kolesarjev in pešcev, DeSUS, SLS in Glas za otroke in družine, Zeleni Slovenije in Dobra država.

Ljubljanski mestni svetniki so danes potrdili tudi mandat članici mestnega sveta Mol Jožki Hegler. Na minulih lokalnih volitvah je bil namreč za člana mestnega sveta izvoljen tudi Janković, a ker njegova funkcija ni združljiva s funkcijo člana mestnega sveta, ta mandat preide na naslednjega z njegove liste, in to je Jožka Hegler.

Janez Janša
Novice SDS bo vložila ustavno obtožbo zoper Šarca
UKC Ljubljana
Novice Šef UKC Ljubljana: Na ta način smo rešili preko dva tisoč življenj #video
UKC Ljubljana
Novice V Ljubljani oddelek za gripo poln. Na Hrvaškem že sedem mrtvih.
Ne spreglejte