SiolNET. Novice Slovenija
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Študenti, preverite, ali boste po novem upravičeni do štipendije

0,44

termometer

študenti
Foto: Bor Slana

Do državne štipendije bodo od 1. januarja 2019 dalje upravičeni tudi študenti, pri katerih mesečni dohodek na družinskega člana ne presega 659,30 evra, so sporočili iz Študentske organizacije Slovenije.

"Do zdaj je cenzus za pridobitev državne štipendije znašal 576,89 evra. Do državne štipendije bo tako upravičenih okoli 8.500 dijakov oziroma študentov več. Na Študentski organizaciji Slovenije pozivajo študente in dijake, da preverijo, ali so zaradi novih sprememb postali upravičenci do prejemanja državne štipendije," so poudarili.

denar, denarnica Novice Pozor: prihajajo spremembe na področju družinskih prejemkov in štipendij

Ne pozabite oddati vloge

Vlagatelji, ki do zdaj niso bili upravičeni do štipendije, morajo, da bi štipendijo prejeli že z januarjem, vlogo oddati že decembra. Vloge morajo vložiti tudi tisti, ki jim je bila štipendija v preteklosti zavrnjena zaradi preseganja cenzusa, kakor tudi vlagatelji, ki jim državna štipendija v študijskem letu 2018/2019 miruje zaradi preseganja cenzusa.

Ob tem so opozorili, da centri za socialno delo o upravičenosti do štipendije ne bodo odločali po uradni dolžnosti, ampak samo na podlagi vloge.

predavalnica profesor študenti Novice Študentje še vedno brez štipendij: Ne vedo, kdo ima mojo vlogo, niti kdaj bo rešena denar, denarnica Novice Konec olajšav za velike družine in rezanje štipendij?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin