SiolNET. Novice Slovenija
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Klavrno stanje slovenskih bolnišnic: padajoči stropi, rjava voda iz pip #video

0,79

termometer

Medtem ko je epidemija gripe v Sloveniji v polnem zamahu, se naše zdravstvene ustanove spopadajo s številnimi težavami. V UKC Ljubljana, na primer, teče rjava voda, novogoriški bolniki pa se bojijo, da bo po lanskem dogodku znova kaj padlo s stropa katere od sob.

V letošnji sezoni je zaradi zapletov ob gripi v UKC Ljubljana umrlo 29 bolnikov. Trenutno je gripa še vedno v porastu, kakšno bo gibanje bolezni v prihodnjih tednih, pa je težko napovedati, so pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. 

Gripa običajno doseže vrh januarja oz. februarja. V lanski sezoni je gripa v tem času že dosegla vrh, je pa obolevnost v letošnji sezoni do zdaj zelo podobna lanski.

 

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so medtem po več kot letu dni, odkar je na tamkajšnji ORL-kliniki začela iz pip teči rjava voda zaradi rjavečih cevi, odprli ponudbe na javnem razpisu za zamenjavo cevi. Objekt ORL-klinike je gradilo propadlo gradbeno podjetje SCT, objekt so začeli uporabljati leta 2011. Šest let kasneje so začeli ugotavljati, da iz pip zaradi rje v nekaterih objektih teče rjava voda. 

Podobne težave tudi na onkologiji

Težave z vodovodnim omrežjem, ki so ga morali v celoti zamenjati, so pred leti imeli tudi na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Tudi tega je gradilo podjetje SCT.

Gripa Trendi Miti o gripi, v katere slepo verjamemo, pa sploh ne držijo

Sredi lanskega leta pa je v dializnem centru novogoriške bolnišnice kos stropa padel na eno od postelj. Od takrat tam treh dializnih mest ne uporabljajo, bolniki pa se bojijo, da bo s stropa padlo še kaj, poroča časnik Dnevnik.

odprtje oddela za epidemine bolnišnica UKC postelja Novice V UKC Ljubljana zaradi gripe umrlo že 29 ljudi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin