Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Nedelja,
17. 1. 2021,
9.10

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

148

Natisni članek

letališče Frankfurt

Nedelja, 17. 1. 2021, 9.10

3 leta, 3 mesece

Naš državljan na frankfurtskem letališču povzročil pravo dramo

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

148

Frankfurt | Foto Twitter

Foto: Twitter

Na frankfurtskem letališču, enem najbolj prometnih v Evropi, so včeraj popoldne evakuirali del potniškega terminala 1 in zaustavili delovanje letališkega vlaka. 38-letni državljan Slovenije, ki stalno prebiva v Nemčiji, se je agresivno obnašal do policistov, potem ko so ga ti opozorili, naj si na obraz nadene zaščitno masko v prostorih terminala. Moški se je tam vrgel na tla in kričal: "Allahu Akbar" in pričel moliti. Grozil je tudi, da bo vse pobil.  Njegova prtljaga je po poročanju medijev zaskrbela policiste, zato so okoli 17. ure odredili evakuacijo terminala.

A v prtljagi in pri osumljenemu ni bilo najdenega nič nevarnega. 38-letnega osumljenca, ki je nameraval z drugim letom odpotovati naprej, so pridržali zaradi groženj in upiranja policistom. V preteklosti je bil leta 2017 v Nemčiji že obravnavan zaradi kaznivega dejanja povzročitve telesne poškodbe. Po poročanju nemških medijev naj bi ga prepeljali v psihiatrično bolnišnico. Ob njem je njegova soproga, ki jo obravnavajo kot pričo. 

Slovenska policija že obveščena o incidentu

Nemški varnostni organi so danes slovensko policijo obvestili o incidentu na frankfurtskem letališču, v katerega je bil v soboto vpleten 38-letni slovenski državljan, ki že dalj časa zakonito biva v Nemčiji, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

Poteka zbiranje informacij, ki bodo pripomogle k razjasnitvi okoliščin incidenta, so sporočili z GPU. "Nemška policija v tem trenutku ne pozna motiva in nima informacij o vpletenosti slovenskega državljana proti varnosti države," so pojasnili. (STA)

Kot smo poročali že sinoči, se je po družbenih omrežjih razširila fotografija osebe, ki leži na tleh frankfurtskega letališča, proti njej pa domnevno z naperjenim orožjem koraka policist. Širile se se govorice, da je bila oseba ustreljena, vendar lokalna policija te informacije ni potrdila in spletno javnost tudi prosila, da je ne navajajo kot resnično.

V povezavi z grožnjo z bombnim napadom je letališka policija preverila kos prtljage, ki se je izkazal na nenevarnega. Prav tako je letališka policija skoraj istočasno prejela informacijo o oboroženi osebi na letališču, ki se je kasneje izkazala za neresnično. Primera, ki bi lahko bila povezana, je preiskovalo okoli sto pripadnikov varnostnih sil. Letališče so znova odprli ob 20. uri.

Novice Kaj se dogaja v Frankfurtu? Zaprli letališče, evakuirali ljudi #video

 

Ne spreglejte