Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2020,
17.12

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,00

62

Natisni članek

dan državnosti proslava Slovenska vojska

Petek, 26. 6. 2020, 17.12

3 leta, 10 mesecev

Sindikat ministrstva za obrambo močno obsoja dogodke na proslavi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,00

62

V Sindikatu ministrstva za obrambo (SMO) so zgroženi nad nerazumnimi in žaljivimi dejanji posameznikov, ki so na sredini državni proslavi na pripadnike častne čete Slovenske vojske (SV) vzklikali "izdajalci", kot je razvidno z videoposnetka z družbenih omrežij, in jih obsojajo. Na predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, vrhovnega poveljnika SV ter ministra za obrambo Mateja Tonina so zaradi teh dejanj naslovili poziv z zahtevami.

Novice Raper Zlatko z megafonom poskušal prekiniti državno proslavo

V spomin na dan, ko je bila leta 1991 ustanovljena častna enota Republike Slovenije, danes svoj dan praznujejo pripadniki Garde Slovenske vojske. A ima praznovanje zaradi incidenta ob dnevu državnosti, ko so storilci popisali vozila garde, grenak priokus, so sporočili iz Slovenske vojske. Dogodek je obsodil tudi obrambni minister Matej Tonin, piše STA.

Popisali so tudi avtomobile, materialna škoda ni nastala

Tonin je na današnji novinarski konferenci, na kateri so ministri iz vrst NSi spregovorili o svojih prednostnih nalogah, povedal, da so kombi garde storilci v sredo ob robu državne proslave popisali z neprimernimi izrazi, gardisti pa so bili deležni žaljivih besed. Incident je označil za nesprejemljiv in ga ostro obsodil.

Avtomobile so očistili, ob tem pa materialna škoda ni nastala. V Slovenski vojski so zanikali tudi nekatere informacije o pljuvanju na pripadnike vojske. "Slovenska vojska je na pripadnice in pripadnike garde ponosna tudi zaradi njihove vedno častne in profesionalne drže," so še zapisali v sporočilu za javnost. Profesionalno držo garde je pozdravil tudi minister, še navaja STA.

"Storilci naj se javno opravičijo vsem pripadnikom SV"

Dogodek so obsodili tudi v Sindikatu ministrstva za obrambo (SMO). Na predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, vrhovnega poveljnika SV ter ministra za obrambo Tonina so zaradi teh dejanj naslovili poziv, v katerem od omenjenih želijo, naj:

- "javno obsodijo takšna sprevržena in nedopustna ravnanja;
- po uradni dolžnosti sprožijo vse postopke zoper neznane storilce, ki so s svojimi dejanji razžalili tako SV kot tudi vse njene pripadnike;
- se ugotovljeni storilci javno opravičijo vsem pripadnikom SV".

V družbenih medijih so zakrožili posnetki, s katerih je razvidno, da so mimoidoči pripadnike SV ozmerjali z izdajalci. | Foto: STA , V družbenih medijih so zakrožili posnetki, s katerih je razvidno, da so mimoidoči pripadnike SV ozmerjali z izdajalci. Foto: STA ,

Po njihovih besedah jih še toliko bolj žalosti dejstvo, da morajo takšen poziv posredovati ravno na dan, ko pripadniki Garde Slovenske vojske praznujejo svoj praznik. V sporočilu so še opomnili, da Garda Slovenske vojske ni politično usmerjena organizacija, "vendar se v vsakem razdvojenem obdobju pojavijo največji pritiski prav na pripadnike Slovenske vojske.

Gardo sestavljajo pripadniki SV, ki so delavci, sinovi, možje in očetje, katerih srca in ponos so bili v tem napadu zelo zaznamovani, vendar so z dvignjeno glavo svoje poslanstvo opravili profesionalno", so zapisali v SMO in dodali, da bodo storili vse, da bo pravici zadoščeno, to pa pričakujejo tudi od obeh naslovnikov svojega poziva.

 

Novice Na Antiproslavi tudi Janševi podporniki #foto #video
Državna proslava ob dnevu državnosti
Novice Šarec: Z udeležbo na proslavi bi izkazoval legitimnost Janševi vladi
Ne spreglejte