Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 7. 2021,
13.56

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

oškodovanci Slovenija Italija prometna nesreča denar avtomobil izsiljevanje

Torek, 6. 7. 2021, 13.56

2 leti, 9 mesecev

Simulirala nesreče in izsiljevala denar, oškodovanci naj se javijo policiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
kraja, avtomobil | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

S policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da so izsledili in prijeli 36-letnega državljana Italije, ki se je včeraj lotil ponovnega poskusa goljufije oziroma lažnega prikazovanja prometne nesreče. Med ukrepanjem je bil lažje poškodovan tudi policist Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica.

Obvestilo o ponovnem poskusu goljufije oziroma lažnem prikazovanju prometne nesreče v Šempetru pri Gorici so novogoriški policisti prejeli včeraj ob 9.42. 

Poleg voznika se je v avtomobilu bele barve znamke Fiat Bravo italijanskih registrskih številk nahajala tudi sopotnica, voznik pa je simuliral prometno nesrečo in voznike oziroma oškodovance poskušal prepričati, da so odgovorni za prometno nesrečo.

Pred policistom manevriral in skušal pobegniti 

Omenjenega voznika tujega osebnega vozila je na parkirnem prostoru večje trgovine izsledil policist Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica. Takrat še neznani voznik oziroma storilec je s kraja poskušal pobegniti oziroma z manevriranjem vozila poskušal  preprečiti uradno dejanje policista, a mu je policist to preprečil. Pri tem je dobil lažje telesne poškodbe, oskrbeli pa so ga v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici.

V nadaljevanju postopka so ugotovili, da je storilec in voznik omenjenega avtomobila 36-letni državljan Italije. O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi okrožno državno tožilko in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Osumljen kar šestih kaznivih dejanj 

Osumljenca so zaslišali v policijskih prostorih zaradi suma storitve več kaznivih dejanj. Primere sumov šestih kaznivih dejanj goljufij po 211. členu KZ-1 preiskujejo policisti Policijske postaje Nova Gorica in Policijske postaje Ajdovščina, prav tako novogoriški policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja drzne tatvine po 205. členu KZ-1. 

Novogoriški kriminalisti pa bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev na Okrožno državno tožilstvo kazensko ovadili italijanskega  državljana zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1. "V okviru dosedanje preiskave smo sodelovali tudi z italijanskimi varnostnimi organi, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je podobna kazniva  dejanja zgoraj navedeni osumljenec izvrševal tudi na območju sosednje Italije," so še sporočili s policije. 

Simulirala in izsiljevala na Primorskem in čez mejo

Storilca sta v preteklih dneh na Severnem Primorskem oškodovance oziroma voznike osebnih vozil poskušala na goljufiv način prepričati, da so odgovorni za prometno nesrečo. Pri tem sta neznanca od drugih voznikov izsiljevala denar oziroma celo ukradla vredne predmete iz notranjosti oškodovančevega vozila. Prav tako neznana storilca nista želela, da se o tem obvesti policijo, in vztrajala, da oškodovanec oziroma žrtev domnevno materialno škodo poravna s plačilom gotovine takoj na kraju.

"Ker obstaja velika verjetnost, da sta nepridiprava na Severnem Primorskem dejansko oškodovala še več ljudi, vsem, ki so bili žrtev podobne goljufije oziroma poskusa, svetujemo, da se zglasijo na Policijsko postajo Nova Gorica, Sedejeva ulica 11, na telefon (05) 303 44 00, e-naslov: pp_nova_gorica@policija.si ali na katerokoli drugo najbližjo policijsko postajo oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200," so še pozvali s policije.

Hkrati pa se vsem posameznikom, ki so policiji nudili koristne informacije v zvezi s preiskavo tovrstnih kaznivih dejanj goljufije oziroma lažnega prikazovanja prometne nesreče, iskreno zahvaljujejo.

Cl0p
Novice Luksuzen "pleh" in kupi denarja evropskih kriminalcev iz senc
Anže Lanišek - Lahti 2021
Sportal Izsiljevanje ne pride v poštev
Policija
Novice Pod vplivom alkohola trčil v dva konja, oba sta na kraju nesreče poginila
denar, evro
Novice Goljufa voznike prepričevala, da so odgovorni za prometne nesreče
Bankomat, prevara
Novice Ponarejali naj bi dokumente in kradli denar, škode za 52 tisoč evrov
Ne spreglejte