SiolNET. Novice Slovenija
1,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ponarejali naj bi dokumente in kradli denar, škode za 52 tisoč evrov

1,46

termometer

Bankomat, prevara
Preiskavo, ki se je začela na podlagi prijave enega od ovadenih, je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Kopru. Foto: STA

Koprski kriminalisti so konec maja podali kazensko ovadbo zoper štiri občane Kopra, stare med 40 in 43 let, zaradi suma zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve poslovnih listin. Sumijo jih nakazovanja denarja z računa družbe na račun enega od zaposlenih in podpisovanja lažnih računov. Podjetje naj bi oškodovali za 52 tisoč evrov.

Kriminalisti so s preiskavo ugotovili, da naj bi neformalni vodja gospodarske družbe s sedežem v koprski občini z bančnega računa družbe od septembra 2018 do februarja 2019 neupravičeno nakazoval denar na bančni račun, ki ga je eden od zaposlenih imel odprtega za svoj popoldanski s. p.

Sproti dvigovali in nakazovali na lažne račune

"Ta je nakazani denar sproti dvigoval v gotovini in v februarju 2019 kot samostojni podjetnik podpisal več lažnih računov, izdanih družbi, nakazovalki denarja," so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Osumljenemu neformalnemu vodji družbe naj bi pri storitvi kaznivih dejanj poleg že omenjenega delavca družbe pomagala še formalni direktor družbe in še zaposleni v družbi tako, da naj bi sodelovala pri izvedbi spornih plačil. Ovadeni naj bi gospodarsko družbo oškodovali za skoraj 52 tisoč evrov. Kako naj bi si denar medsebojno razdelili, kriminalistom ni uspelo ugotoviti.

Internet, prevara, goljufija Novice Razkrinkal ga je anonimni klic: več kot 43 tisoč evrov ukradel v lastni službi

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je predpisana kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin pa do dve leti zapora.

oglas za pse Novice Nova spletna goljufija: 600 evrov za psa, ki ga nikoli ni dobila računalnik Novice Lažni predstavniki Microsofta Slovencem ukradli že vsaj 7.500 evrov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin