Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2023,
9.33

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

7

Natisni članek

sodba zapor svetovalka sekta

Petek, 7. 4. 2023, 9.33

1 leto

Sekta Happy, happy: svetovalka obsojena na tri leta in tri mesece zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

7

Lisice. Aretacija. | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Svetovalka za osebni in poslovni razvoj Martina Veseljko, povezana s sekto Happy happy (Srečen srečen), je bila zaradi goljufije obsojena na tri leta in tri mesece zapora. Ogoljufanima tečajnicama mora povrniti dobrih 167 tisoč evrov. Na sodišču je trdila, da je bila zavedena in da je žrtev ona, poročajo mediji.

Veseljkova je na sodišču trdila, da ni šlo za goljufijo in da je bila zavedena, ko je od dveh svojih tečajnic pred leti izvabila približno 174 tisoč evrov. Po prepričanju tožilstva, ki mu je pritrdilo tudi sodišče, jima je razlagala, da jih bo vložila v posel z nekimi Švicarji oziroma na švicarski banki in da bosta bajno zaslužili, kar se ni zgodilo. Nista dobili povrnjenega ne vložka ne obresti, razen skupno slabih 8.000 tisoč evrov, poroča časnik Dnevnik.

V zaporu dojela, da jo je zmanipuliral

Veseljkova je vztrajala, da ji je za posel povedal duhovni vodja skupine, nekdanji vrhunski namiznoteniški igralec Saša Ignjatović, ki mu je denar tudi predala. Šele v priporu je dojela, da jo je Ignjatović, ki zdaj že nekaj let živi v Dominikanski republiki, zmanipuliral, da so jo on in njegov ožji krog zavedli, izkoristili in zlorabili. Zagovornik Rok Petrič je, tako kot njegova stranka, zatrdil, da je bila žrtev manipulacije.

Tožilec Boštjan Valenčič ji je medtem očital, da je izkoristila zaupen odnos, ki ga je kot voditeljica tečaja za osebno in duhovno rast vzpostavila s tečajnicama, kasneje pa izkoristila njuno stisko in ju začela nagovarjati, da bi vložili denar v bančno garancijo v švicarski banki. Zatrjevala je, da gre za varen posel, ki prinaša visoke dobičke, in da je tudi sama vložila toliko denarja, da bo preskrbljena do konca življenja. Denar za posel je medtem jemala tudi od drugih ljudi.

Sodišče jo je po izreku sodbe izpustilo iz pripora, ker tožilec predloga o podaljšanju pripora ni podrobno pojasnil. Tožilec je po sodbi ponovno predlagal pripor. Dejal je, da Veseljkova upnikom dolguje skoraj 1,2 milijona in da je tudi že v preteklosti, čeprav je bila proti njej vložena obtožnica, nezakonito ravnanje nadaljevala, dokler je niso priprli. Sodišče mora o priporu odločiti v 24 urah, še piše Dnevnik.

Okrožno sodišče v Ljubljani
Novice Vodja sekte Happy, happy se je dokončno izognila roki pravice
Oscar Pistorius
Sportal Prošnja o predčasnem izpustu zavrnjena, Pistorius ostaja v zaporu
Planet 18
Planet TV Predsednica pomilostila prva zapornika #video
zapor, celica
Novice Zapornika z zobno ščetko pobegnila iz zapora in odšla na palačinke
Novice V najbolj zloglasnem megazaporu novih dva tisoč kriminalcev #video #foto
Ne spreglejte