Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2024,
22.00

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,07

Natisni članek

učenci šola medvrstniško nasilje nasilje

Ponedeljek, 10. 6. 2024, 22.00

1 teden

Romski učenec hudo poškodoval osmošolca, njegovo stanje naj bi bilo resno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,07
Medvrstniško nasilje v Celju | Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v Splošno bolnišnico Brežice. Fotografija je simbolična. | Foto Posnetek zaslona Facebook/Tadej Novinsek

Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v Splošno bolnišnico Brežice. Fotografija je simbolična.

Foto: Posnetek zaslona Facebook/Tadej Novinsek

Na Osnovni šoli Velika Dolina v občini Brežice je zjutraj romski učenec v razredu napadel osmošolca in ga hudo poškodoval. Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v Splošno bolnišnico Brežice, njegovo stanje je resno, so na družbenem omrežju Facebook zapisali na Občini Brežice.

Ravnateljica osnovne šole Anja Zevnik je povedala, da od današnjega dne ne more zagotoviti stoodstotne varnosti otrok in zaposlenih v šoli ter da se počutijo nemočne. Starši se bojijo poslati otroke v šolo, večinsko prebivalstvo se umika nasilnim posameznikom v kraju, njene besede povzema zapis občine.

Župan Ivan Molan je zaradi incidenta kontaktiral policijo in varnostno službo, ki bosta od torka naprej do konca šolskega leta v šoli skrbeli za varnost učencev in zaposlenih. Zdravstveni dom Brežice pa je zagotovil psihološko pomoč otrokom in zaposlenim, ki jih je napad v šoli pretresel, navajajo na občini.

V zapisu povzemajo tudi županove besede, da v občini beležijo porast kaznivih dejanj posameznih Romov, zato bodo sklicali tudi izredno sejo občinskega sveta s predstavniki pristojnih institucij, saj je občina z zakonodajo omejena na področju zagotavljanja varnosti.

"Na občini incident, ki se je zgodil v šolskem okolju, kjer naj bi pedagoški proces potekal v varnem in mirnem okolju, obžalujemo in si želimo, da bo konec šolskega leta minil mirno za otroke, ki nestrpno pričakujejo poletne počitnice," so zapisali na občini.

slovenska policija
Novice Krvav petek v dveh romskih naseljih
sveča svečka smrt
Novice V romskem naselju umrl dojenček, barake so brez vode in elektrike
Ne spreglejte