Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 8. 2021,
20.14

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

6

Natisni članek

nepremičnine masaža savna klub preprodajalci mamil prostitucija oškodovanci tiralica sojenje sodišče Kolosej Sergej Racman

Četrtek, 26. 8. 2021, 20.14

2 leti, 8 mesecev

Racman še enkrat zanikal oškodovanje upnikov Koloseja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

6

Po dveh letih je na zatožno klop znova sedel znani finančnik, igralničar in nekdanji lastnik Koloseja, razvpiti Sergej Racman, ki ga je Slovenija do novembra lani iskala z mednarodno tiralico. Danes je na zatožno klop sedel zaradi prodaje stavbe Koloseja in poskusa, da bi jo umaknil pred upniki. Za to mu grozi do pet let zapora. Še nekajkrat toliko pa mu grozi na sojenju v Kopru, kjer ga tožilstvo preganja zaradi domnevne prostitucije v savna klubu Marina Ajševica. Lastnikom naj bi nezakoniti posel prinesel najmanj 21 milijonov evrov.

Lisice na rokah ob vstopu v sodno dvorano ljubljanskega sodišča je Sergej Racman skrbno skrival. Paznika sta ga na sojenje zaradi suma oškodovanja upnikov namreč pripeljala iz koprskega pripora.

Sojenje enemu od nekoč najbogatejših Slovencev Sergeju Racmanu se je začelo že aprila 2019, a se je danes moralo začeti znova, saj je zaradi Racmanovega bega v Kanado junija 2019 od zadnje obravnave minilo že več kot šest mesecev.

Sergej Racman
Novice V Kanadi prijeli Sergeja Racmana

Navidezna prodaja in sumljivi kupec

Tožilstvo nekdanjemu velikemu finančnemu čarodeju očita, da je nepremičnino, s katero je imela NLB zavarovanih 12,8 milijona evrov terjatev, le navidezno prodal družbi SIP nepremičnine.

Razlog za tožilkin sum, da je šlo za navidezno prodajo, s katero bi 14 tisoč kvadratnih metrov veliko stavbo v srcu ljubljanskega BTC umaknili pred upniki, je tudi kupec, direktor podjetja SIB nepremičnine Davorin Vidmar, ta je posle ob vložitvi obtožnice predal sinu. Bil je tudi Racmanov lobist pri pridobivanju igralniške licence na Goriškem.

S Kolosejem pot v stečaj 

In tako, kot so splavali po vodi Racmanovi načrti za igralnico, je šla po zlu tudi usoda leta 2001 odprtega prvega slovenskega kinokompleksa s kar 12 dvoranami.

Ker je kazalo, da gre za zlato jamo, je Sergej Racman kompleks prek družinskega podjetja na Cipru odkupil od KD Group, sam pa je bil soustanovitelj omenjene družbe. V resnici so se milijoni kmalu začeli vrteti, a v napačno smer. Vse do leta 2017, ko je pristal v stečaju s kar 124 milijoni evrov dolgov. Racmana pa smo že kmalu zatem lahko videli le še na mednarodnih tiralicah, poročajo na Planet TV.

Savna klub Marina: prostitucija, trgovina z ljudmi in preprodaja mamil

V tujino pa naj ne bi pobegnil zaradi Koloseja, temveč druge stavbe, ki se skriva v Ajševici pri Novi Gorici. Savna klub Marina je izbranim strankam ponujal precej bolj spektakularno vsebino, zaradi katere Racmanu grozi, da bo čas za zapahi meril v desetletjih.

''Sumimo, da se je kaznivo dejanje začelo izvrševati v letu oziroma v avgustu 2014 in da je kriminalna združba zaradi tega pridobila več milijonov evrov premoženjske koristi. Med 11 kaznivimi dejanji sta ob zlorabi prostitucije še trgovina z ljudmi in preprodaja mamil,'' je povedal namestnik direktorja nacionalnega preiskovalnega urada David Antolovič.

Klub Marina
Novice V zadevi Marina pričal tajni policijski delavec: Dekleta so morala biti na razpolago 12 ur na dan
Sergej Racman
Novice Racman o zadevi Marina: Vsi gostje kluba so tja prihajali prostovoljno

V klubu izključno prostitutke

Kar 413 deklet naj bi v štirih letih prineslo salonu 21 milijonov evrov, pa je povedala okrajna državna tožilka v Kopru Tina Lesar. Uradno so plačevale vstopnino, za ženske je znašala 70 evrov.

''Ampak v ta 'wellness spa' ženske, če niso bile prostitutke, niso mogle vstopiti. Jaz, na primer, v ta klub ne bi mogla vstopiti. To pomeni, da so obtoženi imeli nadzor nad prostitucijo v tem klubu in so bile ženske, ki so se v tem klubu prostituirale, samo sredstvo za dosego njihove premoženjske koristi, premoženjske koristi obtoženih,'' je dodala Lesarjeva.

Policisti pod krinko prostore preverili 23-krat

Storitve v uradnem "savna masažnem centru" so kar 23-krat preverili policisti pod krinko. In če verjamete ali ne, v resnici so ponujali celo masaže.

''Masaže so izvajale zaposlene v podjetju, masaža je bila en evro na minuto. Moram priznati, da ni bilo ... Bili so dnevi, ko je bilo veliko povpraševanja, ampak večinoma je bila to obstranska dejavnost,'' pa je povedal nekdanji vodja varnosti Mitja Vehovec.

Sergej Racman
Novice V zadevi Marina tudi o predlogu za Racmanovo varščino
Sergej Racman
Novice Sergej Racman ni priznal krivde za sodelovanje v aferi Marina
Sergej Racman
Novice Kanada Sloveniji izročila Sergeja Racmana, ki je že za rešetkami
Sergej Racman
Novice Izročitev Racmana Sloveniji "se lahko vleče tudi mesece"
Ne spreglejte