SiolNET. Novice Slovenija
5,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kanadi prijeli Sergeja Racmana

5,82

termometer

Sergej Racman
Foto: STA

Kanadski varnostni organi so prijeli slovenskega državljana, ki so ga slovenski pravosodni organi iskali s tiralico, evropskim nalogom za prijetje in predajo ter mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije. Na pristojnem sodišču so potrdili, da gre za Sergeja Racmana. 

Slovenska policija je bila v sredo od kanadskih varnostnih organov obveščena, da so izsledili in prijeli slovenskega državljana, ki so ga slovenski pravosodni organi iskali s tiralico, evropskim nalogom za prijetje in predajo ter mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije. Gre za znanega poslovneža Sergeja Racmana, ki ga obtožnica bremeni zlorabe prostitucije.

Za prostitucijo izkoriščali več kot 400 deklet

Racman se je znašel v preiskavi zaradi zlorabe prostitucije v zadevi klub Marina v Ajševici pri Novi Gorici, v kateri je osumljenih 18 fizičnih oseb in ena pravna oseba, nekaterim od njih očitajo tudi trgovino z ljudmi in promet s prepovedanimi drogami. Višje sodišče v Kopru je februarja letos ugodilo pritožbam zagovornikov in odpravilo pripor obdolženim.

Obtoženi naj bi povezani v kriminalno združbo od 1. avgusta 2014 do 23. januarja lani za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina, ki deluje v okviru družbe Cratos, ki jo lastniško obvladujeta Jože Kojc iz Spodnje Korene in Mariborčan Dejan Šurbek. Vpletenosti v hudodelsko združbo je bil obtožen tudi poslovnež Sergej Racman, ki je tako kot Kojc in Šurbek solastnik družb, ki so upravljale klub Marina.

Klub Marina Posel danes Javna hiša ali spolno suženjstvo? Začenja se sojenje leta.

"Izsleditev in prijetje iskane osebe, ki je obtožena kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, je rezultat hitre in učinkovite izmenjave informacij med enoto za ciljno iskanje oseb v slovenski kriminalistični policiji in kanadskimi varnostnimi organi. O prijetju iskane osebe smo obvestili pristojne slovenske pravosodne organe z namenom, da bodo v nadaljevanju pripravili in poslali vso potrebno izročitveno dokumentacijo z namenom izročitve iskane osebe iz Kanade v Slovenijo," so sporočili z Generalne policijske uprave.

Sergej Racman Posel danes Banke udarile v poslovno srce pobeglega Sergeja Racmana

Pojasnili so še, da se v slovenski policiji s ciljnim iskanjem oseb prvenstveno ukvarja enota za ciljno iskanje oseb oziroma enota FAST, ki deluje v okviru Evropske mreže enot za ciljno iskanje ENFAST (European Network of Fugitive ActiveSearch Teams). Člani ENFAST so specializirani za ciljno iskanje zločincev na begu, ki so osumljeni ali obsojeni za hujše zločine in je za njih razpisan evropski nalog za prijetje ali mednarodna tiralica.

Sergej Racman Posel danes Nekoč enega najmočnejših borznih igralcev država pošilja v bankrot

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin