SiolNET. Novice Slovenija
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Racman izpuščen iz pripora, plačal 800 tisoč evrov varščine

0,14

termometer

Sergej Racman
Sergej Racman je bil v priporu od novembra lani, ko so ga kanadski varnostni organi vrnili Sloveniji. Varščina je tako jamstvo, da ne bi zbežal in bi se redno udeleževal sodnih obravnav. Če bi namreč zbežal, bi država varščino obdržala. Foto: STA

Poslovnež Sergej Racman, eden od obtoženih v zadevi Marina, je danes nekaj pred 18. uro zapustil koprski pripor. Varščino v višini 800 tisoč evrov je danes nakazal na račun koprskega okrožnega sodišča. Racman se bo tako v zadevi Marina zagovarjal s prostosti.

Informacijo o nakazilu varščine je za Večer potrdil Racmanov odvetnik Mitja Jelenič Novak, ki podjetnika brani skupaj z odvetnico Martino Žaucer Hrovatin.

Tokratna ponudba njegovih zagovornikov za varščino je bila že druga v kratkem času. Prvo je sodišče zavrnilo sredi avgusta. Tokrat pa je sprejelo ponudbo 800 tisoč evrov varščine in tudi pritožba tožilstva ni bila uspešna.

Sergej Racman Novice Skoraj milijon evrov varščine: nekoč eden najbogatejših Slovencev kmalu na prostosti #video

Racman je prvoobtoženi v zadevi Marina, v kateri tožilstvo njemu in soobtoženim očita zlorabo prostitucije v klubu Marina pri Ajševici ter še druga kazniva dejanja, tudi pranje denarja in ponarejanje listin. Obtožnica jih bremeni, da naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi in tako na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148 tisoč moških obiskovalcev. Tako naj bi podjetje, ki se je tudi znašlo med obtoženimi, pridobilo za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Sergej Racman Novice Racman še enkrat zanikal oškodovanje upnikov Koloseja #video Sergej Racman Novice V zadevi Marina tudi o predlogu za Racmanovo varščino Klub Marina Novice V zadevi Marina pričal tajni policijski delavec: Dekleta so morala biti na razpolago 12 ur na dan Sergej Racman Novice Racman o zadevi Marina: Vsi gostje kluba so tja prihajali prostovoljno

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin