Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 12. 2021,
12.59

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Rusija Vladimir Putin

Četrtek, 23. 12. 2021, 12.59

2 leti, 4 mesece

Putin: Pripravljenost Washingtona na pogovore o Natu je pozitivna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Vladimir Putin | Dodal je, da je žogica zdaj na strani Zahoda. "Dati nam morajo odgovor. Na splošno pa vidimo, da je odziv pozitiven," je dejal Putin. | Foto Reuters

Dodal je, da je žogica zdaj na strani Zahoda. "Dati nam morajo odgovor. Na splošno pa vidimo, da je odziv pozitiven," je dejal Putin.

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na letni novinarski konferenci v Moskvi dejal, da je pripravljenost Washingtona na pogovore o predlogih Moskve o omejitvi širjenja Nata na vzhod pozitivna.

Rusija je namreč prejšnji teden predstavila osnutek sporazuma o varnostnih garancijah z zvezo Nato in ZDA, ki predvideva, da Nato ne bi več smel sprejemati novih članic. Washington bi moral poleg tega blokirati članstvo katerekoli države, ki je nastala po razpadu Sovjetske zveze, v Natu.

Anže Logar
Novice Proti ruskim plačancem bodo ukrepali evropski zunanji ministri

Putin: Nato se ne sme širiti na vzhod

ZDA so v odgovor sporočile, da se ne bodo pogovarjale brez evropskih zaveznikov, sicer pa natančnega odgovora niso podale. Več evropskih držav je medtem takšne pogovore vnaprej zavrnilo.

Putin je tudi danes ponovil stališče o Natu. "Nato se ne sme širiti na vzhod," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Vladimir Putin
Novice Putin: Po razpadu Sovjetske zveze sem vozil taksi

Ruski predsednik danes gosti novinarsko konferenco

Dodal je, da je žogica zdaj na strani Zahoda. "Dati nam morajo odgovor. Na splošno pa vidimo, da je odziv pozitiven," je dejal. Pojasnil je, da so ZDA sporočile, da so se pripravljene začeti pogovarjati v začetku prihodnjega leta v Ženevi.

Zahod sicer Rusijo obtožuje kopičenja sil ob meji z Ukrajino in svari pred ruskim napadom nanjo. Putin je danes dejal, da si ne želijo spopada z Ukrajino in Zahodom.

Ruski predsednik ima danes letno novinarsko konferenco, ki se je zaradi omejitev v zvezi s koronavirusom lahko udeležuje le okoli 500 ruskih in tujih novinarjev. Putin na konferenci, ki jo tradicionalno pripravi ob koncu leta, običajno več ur odgovarja na različna vprašanja novinarjev.

Vladimir Putin
Novice Nemško sodišče: Putin je ukazal umor moškega v Berlinu #video
Trendi To naj bi bila Putinova skrivna hči: se je preveč hvalila z luksuzom?
Ne spreglejte