SiolNET. Novice Slovenija
5,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pukšič iz bolnišnice: Premagal bom raka, ne rak mene

5,32

termometer

Franc Pukšič | Pukšič se ne bo pustil, da ga premaga rak.  | Foto: STA
Pukšič se ne bo pustil, da ga premaga rak. Foto: STA

"Gospod Pukšič se je odločil, da bo on premagal raka, ne rak njega, in gospod Pukšič ima ogromno energije, volje," je po občinski seji v Destrniku po poročanju lokalec.si dejal župan Občine Destrnik Franc Pukšič. "Sem v bolnišnici, včeraj sem bil operiran," pa je za naš portal danes pojasnil Pukšič, ki še ostaja v bolnišnici.

Energije ima dovolj 

"Gospod Pukšič se je odločil, da bo on premagal raka, ne rak njega, in gospod Pukšič ima ogromno energije, volje. Veste, 29 let delam tako v lokalni kot v državni politiki skupaj. Ogromno smo naredili, vsi od zunaj nam priznajo," je po seji povedal župan Destrnika, ki se bori z rakom, trdno odločen, da ga bo premagal. 

"Po operaciji je težko," nam je še odgovoril danes iz bolniške postelje.

Brez Pukšiča ne bi imeli optike 

"Tudi velika večina, več kot 80 odstotkov občank in občanov, ve, da brez mandata, ki so mi ga dali leta 2018, danes ne bi imeli 60 kilometrov položene optike. Nobena od sosednjih občin nima tako daleč rešenega optičnega omrežja. Žal bo ostala trasa ali dve, ampak to bomo rešili v prihodnjem mandatu," je še dejal Pukšič, ki je v ponedeljek prestal operacijo.

Franc Pukšič se je rodil 24. novembra 1955 na Ptuju, leta 1980 je pridobil naziv diplomirani inženir elektrotehnike. Poleg zaposlitev v različnih podjetjih je bil tudi profesor matematike in strokovnoteoretičnih predmetov, sodeloval je tudi pri ustanavljanju Elektro šole na Ptuju. Leta 2006 je uspešno opravil šolo za ravnatelje. Politično se je začel udejstvovati leta 1993, ko je bil na neposrednih volitvah izvoljen za predsednika Krajevne skupnosti Destrnik. Sodeloval je pri ustanavljanju Občine Destrnik in leta 1994 kot kandidat na listi Socialdemokratske stranke Slovenije (SDSS) zmagal na lokalnih volitvah za župana. Bil je prvi župan Občine Destrnik in župansko funkcijo opravljal do leta 2011.

Širši javnosti je postal prepoznaven leta 1996, ko je bil izvoljen za poslanca Slovenske demokratske stranke (SDS) v Državni zbor Republike Slovenije. 

Leta 2006 je bil predlagatelj Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, bil je tudi pobudnik in predlagatelj zakona o Slovencih po svetu, na podlagi katerega imajo Slovenci po svetu od leta 2009 ministra.  | Foto: STA Leta 2006 je bil predlagatelj Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, bil je tudi pobudnik in predlagatelj zakona o Slovencih po svetu, na podlagi katerega imajo Slovenci po svetu od leta 2009 ministra.  Foto: STA Za zasluge pri odpravljanju posledic katastrofalne toče v Občini Destrnik je leta 2008 je prejel državno priznanje Civilne zaščite RS. V tretjem poslanskem mandatu je bil eno leto državni sekretar v kabinetu Predsednika Vlade RS in vodja Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu (2004–2005). 

Med leti 1997–2000 je vodil tudi odmevno parlamentarno preiskovalno komisijo o oškodovanju družbenega premoženja.V večletnem poslanskem mandatu je bil predsednik in podpredsednik različnih delovnih teles. Na državnozborskih volitvah leta 2011 je kandidiral na listi Slovenske ljudske stranke (SLS); s potrditvijo poslanskega mandata mu je skladno s sprejetim zakonom o nezdružljivosti županske in poslanske funkcije avtomatično prenehala funkcija župana Občine Destrnik. Funkcijo poslanca je opravljal do leta 2014, ko je SLS izpadla iz Državnega zbora.

Od leta 2015 je delal v gospodarstvu, po volitvah 2018 je ponovno župan Občine Destrnik.

Chris Evert Sportal Ena najboljših teniških igralk končala kemoterapijo hamburger debelost Novice To je naslednja epidemija, v nevarnosti vsak četrti Evropejec Manca Košir Trendi Manca Košir že drugič v boj z rakom Louis van Gaal Sportal Van Gaal potrdil uspešno zdravljenje raka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin