SiolNET. Novice Slovenija
5,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prihaja sneg. Ste že pripravili svoj avtomobil? #video

5,22

termometer

Bliža se 15. november, uradni začetek zimske sezone na cestah. Na to nakazujejo tudi vrste pri vulkanizerjih. Snežne padavine pogosto povzročijo pravi prometni kaos, zato je pomembno, da se priprave na zimo začnejo prej kot pred prvim napovedanim snegom.

Led, poledica, mokro in spolzko cestišče so le nekateri dejavniki, ki v zimskem obdobju povečajo možnost prometnih nesreč. Zato Dars vsem udeležencem v prometu svetuje, da se pozanimajo o stanju vremena in vremenskih napovedih v smeri cilja, kamor se odpravljajo. Pripraviti pa se morajo tudi drugi udeleženci v prometu, kot so kolesarji, uporabniki e-skirojev in pešci. Pomembno je predvsem, da povečajo svojo vidnost.

Priporočila

K večji varnosti pripomorejo tudi ustrezne zimske pnevmatike, ki so del obvezne opreme po 15. novembru. Priprava vozila na zimo pa nikakor ne pomeni le menjave pnevmatik, ampak je treba pregledati vse vozilo. Kljub temu, da je zimska oprema ključna za varnost v prometu, pa se je nekateri izogibajo. Da bi se na zimskih cestah izognili kaznim, predvsem pa nesrečam, je pomembno slediti vsem priporočilom in se na pregledih oglasiti, še preden nas preseneti prvi sneg.

Pelorus. Jahta. Posel danes Luksuzne jahte gredo za med Policija Novice Kriminalisti nad korupcijo: med tarčami tudi zdravniki in policist vino Posel danes Slovenski vinarji: Letošnje vino je dobro, a ga je malo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin