SiolNET. Novice Slovenija
1,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pribac ostal brez ponovne izvolitve v naziv izrednega profesorja

1,81

termometer

Igor Pribac
Igor Pribac je ostal brez ponovne izvolitve v naziv izrednega profesorja. Foto: STA

Senat Univerze v Ljubljani je zavrnil pritožbo Igorja Pribca na sklep senata filozofske fakultete, s katerim mu je ta odrekel ponovno izvolitev v naziv izrednega profesorja, so za STA potrdili na univerzi. Odločitev je dokončna, Pribac pa jo lahko izpodbija na upravnem sodišču. O tej možnosti Pribac še razmišlja.

Zloraba Novice Spolne zlorabe: pri štirinajstih je z njo navezal stik 40-letnik #video

Kot so za STA še povedali na univerzi, odločitev senata univerze pomeni, da Igor Pribac nima več veljavnega habilitacijskega naziva. Senat ljubljanske univerze je o pritožbi Pribca na sklep senata filozofske fakultete, ki mu je odrekel ponovno izvolitev v naziv izrednega profesorja, odločal pretekli teden. Razlog naj bi bile obtožbe o Pribčevem neprimernem vedenju do študentk.

Pribac, ki je javnosti znan tudi kot politični komentator, se spopada z očitki o neprimernem vedenju, verbalnem spolnem nadlegovanju na ustnih izpitih in celo fizičnem nadlegovanju. Očitki naj bi izhajali iz ankete med študentkami in študenti ter dveh anonimnih izjav. Sam je sicer za medije vse obtožbe zanikal.

Igor Pribac Novice Očitki o nadlegovanju: danes je o Pribcu odločal senat univerze #video

Senat ljubljanske univerze zavrnil pritožbo Pribca

Kot so danes sporočili z ljubljanske univerze, je odločba senata, s katero je senat zavrnil pritožbo, dokončna. Pritožnik lahko zoper odločbo senata članice o neizvolitvi v naziv v 30 dneh sproži upravni spor na upravnem sodišču, vendar to ne zadrži izvajanja sklepa, so zapisali. Ker postopek za izvolitev v naziv ni postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi, v njem ni določenih odpovednih rokov. Veljaven habilitacijski naziv je namreč pogoj za opravljanje dela na pedagoških delovnih mestih, so še navedli na univerzi.

Pribac je za STA potrdil, da je prejel sklep senata univerze. "O možnosti pritožbe na upravno sodišče še razmišljam. Vsekakor je polna javna razgrnitev mojega primera v mojem največjem interesu," je zapisal. Kot je dodal, bo zato še naprej sodeloval v javni razpravi o spolnem nadlegovanju.

Igor Pribac Novice Pribac v težavah zaradi očitkov študentk

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin