SiolNET. Novice Slovenija
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Do 19. ure 26 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

0,16

termometer

Predčasne volitve 2022 | Volilni molk bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri. V tem času je prepovedano kakršnokoli nagovarjanje volivcev. | Foto: Ana Kovač
Volilni molk bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri. V tem času je prepovedano kakršnokoli nagovarjanje volivcev. Foto: Ana Kovač

Dežurna služba notranjega ministrstva je od začetka volilnega molka, ki se je pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev začel opolnoči, do 19. ure prejela 26 obvestil o domnevnih kršitvah. Inšpektorat za notranje zadeve jih obravnava sedem, največ jih je povezanih z deljenjem letakov v hišne predalčnike na območju Maribora.

V večini primerov gre za deljenje letakov oziroma propagandnega materiala v hišne predalčnike na območju Maribora, pri preostalih pa gre za sporne objave na družbenih omrežjih, so pojasnili na ministrstvu.

Državljani bodo v nedeljo v drugem krogu županskih volitev v 47 občinah, kjer v prvem krogu nihče od kandidatov ni dobil potrebne večine za izvolitev, odločali o tem, kdo bo za naslednja štiri leta sedel na županski stolček.

Drugi krog v šestih mestnih občinah od skupno 12

Drugi krog bo tako v nedeljo potekal tudi v šestih mestnih občinah od skupno 12. 

Volilni molk bo trajal do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri. V tem času je prepovedano kakršnokoli nagovarjanje volivcev.

Za kršitve volilnega molka so predvidene globe, ki za posameznika znašajo do 250 evrov, za organizatorja volilne kampanje pa do tri tisoč evrov.

Prijave domnevnih kršitev volilnega molka sprejema dežurna služba ministrstva za notranje zadeve. Danes do 7. ure zjutraj in v noči na nedeljo od 19. do 7. ure lahko državljani morebitne kršitve sporočajo na telefonsko številko 080 12 00. Danes in v nedeljo čez dan, torej od 7. do 19. ure, pa bo kršitve volilnega molka mogoče sporočati na telefonsko številko 080 21 13.

Predčasne volitve 2022 Novice Moravče: v županski tekmi aktualni in nekdanji župan Saša Arsenovič Novice Gibanje Svoboda in SD podpirata Arsenoviča Planet na obisku, Goriška Brda Novice Večnega župana Občine Brda izzval izkušeni gospodarstvenik Jesenice Novice Na Jesenicah volilni boj aktualnega župana in predsednika hokejskega kluba

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin