SiolNET. Novice Slovenija
6,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslanca Gibanja Svoboda zapuščata politiko

6,77

termometer

Seja vlade. Dejan Zavec | Dejan Zavec, nekdanji slovenski boksar, zapušča poslansko skupino Gibanja Svoboda in s tem parlament.  | Foto: Ana Kovač
Dejan Zavec, nekdanji slovenski boksar, zapušča poslansko skupino Gibanja Svoboda in s tem parlament. Foto: Ana Kovač

Poslanca Gibanja Svoboda Dejan Zavec in Martin Marzidovšek sta odstopila s poslanske funkcije. Zavec odhaja iz zdravstvenih razlogov, Marzidovšek pa zaradi novega kariernega izziva, sta pojasnila. Vodja poslanske skupine Borut Sajovic je poudaril, da poslanska skupina ostaja polnoštevilčna ter da so vsi skupaj zavezani istim programskim ciljem in volivcem.

Zavec je bil v odboru za gospodarstvo in odboru za izobraževanje, znanost in mladino ter podpredsednik ustavne komisije, Marzidovšek pa podpredsednik odbora za gospodarstvo in član odborov za zunanjo politiko in kulturo. Prvi je bil izvoljeni v volilni enoti Ptuj 2, drugi v Mariboru.

Zavec je ob slovesu dejal, da je "biti poslanec bila ena bolj pozitivnih zgodb, ki se mi je zgodila v življenju", in da se je za to potezo odločil zaradi zdravstvenih razlogov, Marzidovšek pa je dejal, da bo poslanstvo nadaljeval na področju umetne inteligence. "Vesel sem, da sem imel priložnost delovati v parlamentu," je povedal.

Znano je, kdo ju bo nasledil 

V skladu s pravili, ki veljajo za poslance, bo Zavca nadomestil Dejan Süč, ki je bil izvoljen v Lendavi, Marzidovška pa Jurij Lep, ki je bil izvoljen v Rušah.

Čeprav v javnosti nista bila najbolj vidna, sta bila v poslanski skupini izjemna dodana vrednost, je Sajovic poudaril v izjavi za medije. Odstopni izjavi sta že vloženi v DZ, funkcija jima bo prenehala, ko se bo DZ seznanil s tem, predvidoma na seji prihodnji teden.

Martin Marzidovšek | Foto: STA Martin Marzidovšek Foto: STA

Danijel Bešič Loredan Novice Danijel Bešič Loredan še razmišlja, kaj bo storil Tanja Fajon Novice Vox populi: število poslanskih sedežev bi povečali SD in Levica Državni zbor 30. obletnica Novice Anketa POP TV: SDS prvič v mandatu vlade prehitela Gibanje Svoboda
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin