Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 8. 2022,
18.57

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

21

Natisni članek

Slovenija poplave vreme neurje

Sobota, 27. 8. 2022, 18.57

1 leto, 8 mesecev

Strela ubila moška na območju Triglava in Slavnika, neurja poplavila objekte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

21

strela strele | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Popoldanska neurja so največ preglavic povzročila v občinah Nova Gorica in Radlje ob Dravi. V glavnem je šlo za močne nalive, meteorna voda je zalila več objektov, je objavila uprava za zaščito in reševanje. Veter je podrl več dreves, ponekod je padala toča. Pod vrhom Triglava je po udaru strele umrl planinec, poroča center za obveščanje. Po poročanju Radia Slovenija je zaradi udara strele umrl tudi moški na Slavniku.

Med nevihto na Triglavu vsaj pet ljudi 

V soboto okoli 18. ure je na grebenu pod vrhom Triglava strela udarila v planinca. Gorski reševalci Gorske reševalne službe Mojstrana so preminulega s pomočjo dežurne ekipe z Brnika in helikopterjem prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci in pogrebna služba. 

"Kljub oživljanju je moški umrl. Gre za državljana Slovaške. Skupaj s soplaninko ga je policijski helikopter prepeljal v dolino. Med neurjem je bilo na Triglavu takrat najmanj pet ljudi," je v sporočilu za medije zapisal predstavnik za odnose z javnostmi pri Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Strela je moškega ubila tudi med nevihto, ki se je razbesnela nad širšim območjem Slavnika. Kot je poročal Radio Slovenija, se je nesreča zgodila 400 metrov pod Tumovo kočo. Umrli pri sebi ni imel dokumentov, zato njegova identiteta še ni znana, so sporočili s koprske policijske uprave. Po oblačilih sodeč, gre za gorskega tekača, ki ga je neurje ujelo med sestopom, je poročal Radio Slovenija.

Na območju Nove Gorice je po poročanju spletnega portala Neurje.si padala tudi toča.

Strela udarila v dimnik

Poleg tega je po poročanju uprave za zaščito in reševanje v Šaredu v občini Izola strela udarila v dimnik stanovanjske hiše, na Zgornjem Brniku v občini Cerklje na Gorenjskem pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.

Uprava za zaščito in reševanje je do 18. ure zabeležila 19 dogodkov, posredovali so gasilci treh poklicnih in sedmih prostovoljnih gasilskih enot.

Agencija za okolje je za danes popoldne in zvečer za vso državo izdala rumeno vremensko opozorilo zaradi neviht. Opozarja, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel ter da lahko hitro narastejo hudourniški vodotoki.

Novice Močne nevihte znova zajele Slovenijo, ponekod klestila toča #video
Novice V Ljubljani nastal celo tornado? #foto
nevihta, Škofja Loka
Novice Arso opozarja: popoldne možni močnejši nalivi in udari strel
Ne spreglejte