SiolNET. Novice Slovenija
2,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po napadu v Mariboru oče mladoletne žrtve napisal čustveno pismo

2,54

termometer

Nož |  | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Na območju Kulturnega centra Pekarna v Mariboru je 15-letnik v petek napadel 17-letnika in ga posebno hudo poškodoval. Preiskovalna sodnica je za petnajstletnika odredila pripor. Po napadu se je v čustvenem pismu oglasil oče žrtve, poroča Večer.

Po napadu je 15-letnik s kraja napada pobegnil, nakar so ga na policijsko postajo pripeljali starši, a šele po tem, ko je mati osumljenca že oprala oblačila, ki jih je nosil v času napada.

Sedemnajstletnikovo stanje je bilo v soboto zjutraj še zelo slabo, tiskovna predstavnica policije Anita Kovačič Čelofiga pa je sporočila, da je v smrtni nevarnosti. V nedeljo je njegov oče medijem sporočil, da se je sinu kljub hudim poškodbam, predvsem vranice, stanje izboljšalo, na očeta osumljenega 15-letnika pa je naslovil tudi pismo.

Policija Novice Slovenija: mladoletnik se bori za življenje, storilca na policijo pripeljali starši

"To je civilizirano in tako nas uči vera" 

"Ta petek je moj 17-letni srednješolec odšel čez reko na koncert nekega progresivnega banda v center alternativne kulture. Pred vhodom v klub je komuniciral prek starega prestižnega mobitela, na katerem je bilo prejšnji teden zamenjano steklo in je verjetno zato dajal videz nove naprave. Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož. Zahotel si je to 'frdamano' napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam," je ozadje napada in njegove posledice po poročanju Večera opisal oče poškodovanega 17-letnika.

Stanje mladoletnika je še vedno resno, a po besedah njegovega očeta okreva. "Neizmerno sem hvaležen za njegovo odločitev, da je začel zahajati v telovadnico in da se ne predaja malodušju, saj se je pokazalo, da rezilo težje prodre skozi napeto mišico, prepojeno z adrenalinom, kakor skozi maščobo," je oče žrtve zapisal v svojem pismu. Kot je poudaril, je petnajstletniku, ki je stregel po življenju njegovega sina, oprostil. "To je civilizirano in tako nas uči vera," je sporočil očetu storilca in se mu zahvalil, da je svojega sina pripravil do tega, da se je sam predal policiji. "To vam štejem v velik plus. Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse 'bling bling'. Življenje je vredno več kot 400 evrov," je še zapisal.

Policija še vedno išče oster predmet

Na novinarski konferenci so kriminalisti s PU Maribor predstavili več okoliščin petkovega napada v Mariboru, ob tem pa povedali, da še vedno iščejo oster predmet, s katerim je 15-letnik večkrat zabodel svojega vrstnika. Kot je povedal vodja sektorja kriminalistične policije s PU Maribor Beno Meglič, je bil povod za napad mobilni telefon oškodovanca, ki si ga je želel dve leti mlajši napadalec najprej z grožnjami, nato pa s silo prilastiti. Zdravstveno stanje 17-letnika se izboljšuje.

Žrtev in storilec sta se poznala

Dodal je še, da sta se 15-letni napadalec in večkrat zabodeni 17-letnik poznala. Pred napadom sta bila na koncertu, pozneje pa se je 17-letnik s skupino prijateljev napotil v park, kamor je prišel tudi 15-letnik, ga povabil na samo, tam pa mu z ostrim predmetom zagrozil, naj mu izroči svoj mobilni telefon. Ker mu ga 17-letnik ni izročil, ga je večkrat zabodel, nato pa s kraja dogodka pobegnil.

Kot je še povedel Meglič je zabodeni in okrvavljeni 17-letnik poiskal varnostnika, ta pa je obvestil policijo. S kraja dogodka je napadalec pobegnil, v spremstvu staršev pa se je kasneje zglasil na policiji, kjer so mu odvzeli prostost in mu odredili 48-urno policijsko pridržanje. Če bo spoznan za krivega, ga kot mlajšega mladoletnika čakajo vzgojni ukrepi. Mladoletne prestopnike se lahko kaznuje z ukorom, navodili in prepovedmi, nadzorom socialnega varstva, napotitvijo v prevzgojni dom ali v zavod za usposabljanje. 

Teroristični napad na Dunaju Novice Belgija: dve osebi priprti zaradi priprav na teroristični napad

Ruski vojak Novice "Poslali so nas v klavnico. Napadi so zastali. Izgubljamo vojno." #vŽivo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin